Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ELS INTEGRANTS DE “EL PENEDÈS, TASTA’L” FORMALITZEN LA SEVA PARTICIPACIÓ EN EL PROJECTE

Els restaurants i els establiments dels productors artesans agroalimentaris de l’Alt Penedès adherits al projecte “El Penedès, tasta’l” tindran en els seus establiments un distintiu amb el logotip del projecte que els identificarà com a empreses adherides.

 

El dimecres 24 d’abril, es van reunir a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès tots els participants en el projecte “El Penedès, tasta’l” per signar l’adhesió de cada empresa al projecte i un conveni de col•laboració a tres bandes. D’una banda, el Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, representat per la seva presidenta, Dolors Pons; de l’altra, l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, representada també per la seva presidenta, M. Antònia Udina, i finalment el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, representat pel president, Francesc Olivella, van signar un conveni en què es comprometen dinamitzar els restaurants i les empreses productores mitjançant el projecte “El Penedès, tasta’l”.

El conveni estableix també alguns dels termes d’aquesta col•laboració. Els restaurants es comprometen a incloure en les seves cartes un mínim del 60% dels plats escollits en el marc del projecte; aquests plats s’identificaran de manera diferenciada en la carta de cada restaurant i contindran informació sobre l’origen dels productes i la identitat dels productors. Els restaurants es comprometen també a comprar els productes amb què es preparen aquests plats als elaboradors de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès. Al seu torn, els membres de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès es comprometen a oferir els seus productes als restaurants en unes condicions més avantatjoses que a la resta de clients. També es comprometen a disposar d’informació dels restaurants adherits al projecte en els seus establiments. El Consell Comarcal actuarà com a entitat coordinadora, donarà suport tècnic al projecte i vetllarà perquè es compleixin els acords, les accions i els objectius que es vagin marcant.

La vicepresidenta del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, Lluïsa Llop, va agrair la implicació de restaurants i productors perquè “no sempre és possible sumar voluntats de diferents sectors” i va deixar la porta oberta als restaurants i als productors artesans agroalimentaris que es vulguin afegir al projecte per fer-lo créixer. Llop també va presentar les futures actuacions amb la voluntat de “convertir el projecte en un generador de productes turístics, enllaçant amb tots els sectors, donant suport a les empreses vinculades perquè tinguin més projecció i creant sinèrgies amb altres actors del territori Penedès, per tal d’aconseguir un producte potent i atractiu”.


Dolors Pons, en nom del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, va avançar que ja han sorgit nous restaurants interessats a formar part del projecte i va explicar que estaven estudiant els plats que formaran part de la “carta d’estiu” a partir dels productes de temporada (préssecs, cireres, pebrots, etc.).

M. Antònia Udina, presidenta de l’ l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, va afirmar que els majors beneficiaris d’aquest projecte seran, en última instància, els clients dels restaurants, que podran conèixer la traçabilitat dels productes i podran gaudir d’uns productes autòctons i de proximitat.

Francesc Olivella, president del Consell Comarcal, va agrair el suport rebut de la Diputació de Barcelona i de totes les persones que han treballat durant més d’un any per fer realitat aquest projecte. Olivella va dir “tenim vins i caves, tenim cellers per visitar, rutes enoturístiques, paisatge de vinyes... però això, sense gastronomia, per al visitant queda coix. Ara estem tancant el cercle del paquet enoturístic que volem d’oferir. Tenim un gran camp per córrer i tenim vocació de permeabilització cap a tot l’àmbit Penedès, en un projecte global en benefici de tots plegats i que reforci el nostre territori”.

Vilafranca del Penedès, 29 d’abril de 2013
 

Destaquem