Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ELS MINERALS EN LA VIDA QUOTIDIANA

Vilafranca acollirà a partir del 12 de novembre l’exposició “Geoflaix! Una mirada alternativa als objectes quotidians”, que pretén mostrar com la majoria d’objectes quotidians tenen una base geològica.
ELS MINERALS EN LA VIDA QUOTIDIANA
Roca de talc

 

Els serveis de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès portaran a Vilafranca aquesta exposició que està organitzada per la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, l’Institut de Ciències de la Terra “Jaume Almera” del CSIC i l’Institut Geològic de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.

Consta, d’una banda, de 10 exemplars de roques amb una breu explicació cadascuna sobre què és, per a què s’utilitza i què ens explica: bomba volcànica, toba calcària, calcària nummulítica o pedra de Girona, halita, pissarra carbonosa, pegmatita, calcària, bioconstrucció, esquist i granit.

D’altra banda, hi ha 10 panells sobre els minerals en la vida quotidiana:Reforçar-se amb un esquelet mineral!, Què hi ha dins d’un sac de ciment?, De què són les monedes que duem a la butxaca?, Minerals a la farmaciola de l’escola?, Del blíster a les pastilles, Hi ha minerals als medicaments?, Hi ha minerals letals?, Biomaterials, recanvis per al cos humà, etc.

L’exposició es podrà visitar a la Claustre de Sant Francesc (C/ Sant Pere, núm. 3) de Vilafranca, des del dia 12 de novembre fins al dia 13 de desembre de 2013, ambdós inclosos, en horari de dilluns a divendres, de 17 a 19h, i dissabtes i diumenges, d’11 a 14h. L’entrada serà gratuïta.

Les escoles que vulguin visitar l’exposició en horari de matí es poden posar en contacte amb el Servei de Cultura del Consell Comarcal.

Vilafranca del Penedès, 28 d’octubre de 2013

 

Destaquem