Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de la segona jornada de formació per a associacions organitzada pels consells comarcals de l’Alt i el Baix Penedès amb la col•laboració de l’Ajuntament del Vendrell

Més de cent persones pertanyents a una setantena d'associacions van assistir a aquesta segona sessió de formació sobre l’Adaptació dels estatuts de les associacions a la nova regulació, que va tenir lloc el dilluns 26 de març, de set a nou del vespre, al centre cívic L'Estació del Vendrell.

 

La celebració d'aquest segona jornada a la comarca del Baix Penedès ja va ser anunciada per la consellera de Cultura del Consell Comarcal del Baix Penedès, Núria Figueras Tuset, a l'acabament de la primera jornada que es va fer a Vilafranca el 3 de març, atès que moltes associacions van quedar en llista d’espera en no quedar places per a la sessió. La jornada s’ha repetit per tal que totes les associacions culturals penedesenques tinguessin accés a la informació.

Raimon Gusi, conseller de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, i Núria Figueras, que van presidir la jornada, van mostrar-se molt satisfets d’haver col•laborat en aquesta iniciativa que ha permès arribar a un major nombre de beneficiaris. Figueras va presentar als assistents la conferenciant, l’advocada Patrícia Julià, membre de la Federació d’Ateneus de Catalunya i responsable de l’Àrea Jurídica de l’empresa SenProDat, especialitzada en Protecció de Dades, qui va fer una exposició molt didàctica del tema.

Sense l'adaptació dels estatuts a la Llei 4/2008, a partir de l’any que ve les associacions i les fundacions no podran rebre subvencions de les administracions públiques. Amb el suport de diapositives i en tot moment responent les nombroses preguntes del assistents, la jurista va abordar les següents qüestions: modificacions a introduir obligatòriament, recomanacions a tenir en compte, manera de modificar els estatuts i terminis per aprovar les modificacions i inscriure-les als registres públics. Els assistents van rebre un resum dels continguts de la xerrada i un model d’estatuts adaptats a la Llei.

En acabar l’exposició, es van fer cinc cèntims sobre el web cultural www.penedescultura.cat. Aquest web és també un projecte conjunt dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Penedès i compta amb la col•laboració de més de 300 entitats culturals d’ambdues comarques, que aprofiten aquest portal gratuït per donar a conèixer totes les activitats (majoritàriament gratuïtes) que organitzen i que estan obertes a la participació de la ciutadania.

 

Vilafranca del Penedès, 27 de març de 2012

 

Destaquem