Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fotografies antigues de Vilafranca i del Penedès

“Retrats Vilafranquins” (www.retratsvilafranquins.cat) és un bloc on es recullen fotografies del Penedès, especialment de Vilafranca, del segle XIX i principis del XX. L’objectiu dels autors d’aquest bloc, els vilafranquins Raimon Romeu i Vicenç Lacruz, és compartir la història recent de Vilafranca i del Penedès a través de les imatges que s’han anat guardant durant generacions en calaixos i àlbums familiars.

 

Hi ha imatges de la Festa Major de Vilafranca, de carrers antics, d’edificis ja desapareguts, d’oficis perduts, de botigues que van baixar la persiana... Els més grans hi podran reconèixer indrets com l’antiga Font de la Mandra, el Mercat dels Melons, la xocolateria més famosa de la vila o el quiosc modernista, i els més joves podran conèixer una mica més com vivien els seus besavis.

El bloc rep l’assessorament tècnic de l’Arxiu Comarcal i el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

A més de la tasca de difusió, es busca ampliar la informació que es té dels milers de fotografies que es guarden emmagatzemades i acuradament classificades a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès. Per això, tots els lectors del bloc poden fer arribar noves dades que complementin o esmenin la informació de les fotografies publicades.

Els usuaris del bloc poden descarregar gratuïtament les imatges per emmagatzemar-les als seus ordinadors, però no en poden fer un ús comercial sense l’autorització expressa de l’Arxiu Comarcal.

Les persones que disposin de fotografies antigues i vulguin publicar-les desinteressadament en aquest bloc es poden posar en contacte amb l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 817 23 11) o enviar les fotos a través del bloc.

Vilafranca del Penedès, 13 de novembre de 2012

 

Destaquem