Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Francesc Olivella proposa que l’1% cultural de la C-15 recaigui en un projecte cultural de l’Alt Penedès

El divendres 25 de novembre, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, es va reunir amb el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, per parlar sobre diversos temes en aquests àmbits.

 

En primer lloc, Olivella va exposar la problemàtica del transport escolar no obligatori i les possibilitats de pal•liar parcialment aquesta problemàtica adequant els horaris del transport regular de viatgers per carretera. Donat que les decisions que es prenguin afectaran el conjunt de la comarca, es va acordar crear un grup de treball per analitzar les propostes de reorganització i racionalitzar el transport públic per carretera.

En segon lloc, en nom de tots els grups comarcals, Olivella va explicar el problema que ha comportat per als pagesos l’ampliació de la C-15: com que en el tram que va de Vilafranca a Canyelles no s’han fet vials de servei, els tractors no hi poden circular i han de fer un recorregut alternatiu molt més llarg. Olivella va traslladar la proposta de construir en aquest tram un camí asfaltat paral•lel a la C-15 perquè hi puguin passar els vehicles agrícoles, les bicicletes, etc. Des de la Direcció General estudiaran la proposta del Consell Comarcal per veure si és viable fer aquest carril en el futur.

Finalment, el president del Consell Comarcal va demanar que l’1% cultural (l’1% del cost total de les obres de millora de la C-15) reverteixi en el territori de l’Alt Penedès per finançar una inversió en un projecte de recuperació del patrimoni cultural. Properament, Francesc Olivella es reunirà amb el director general de Patrimoni Cultural i el director general de Transports i Mobilitat per concretar aquesta iniciativa.

Vilafranca del Penedès, 30 de novembre de 2011

 

Destaquem