Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GENERALITAT I DIPUTACIÓ PRESENTEN LES LÍNIES D'ACTUACIÓ EN MATÈRIA DE JOVENTUT AL CONSELL COMARCAL DE L'ALT PENEDÈS

El dijous 1 de març, es va celebrar una reunió de regidors i tècnics de Joventut a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per presentar les línies d’actuació en matèria de Joventut de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i les respectives eines de suport econòmic i tècnic a les polítiques locals de Joventut.

 

La presentació va anar a càrrec d’Antoni Reig, director general de Joventut, i Mireia Solsona, diputada adjunta d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. Per part del Consell Comarcal, el president, Francesc Olivella; el vicepresident de l’Àrea de Plans Transversals, Raimon Gusi, i el conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, van mantenir una entrevista prèvia per exposar als representants de la Generalitat i la Diputació les principals línies de treball del Servei Comarcal de Joventut.

Antoni Reig i Mireia Solsona van explicar que, enguany, Generalitat i Diputació han unificat les línies estratègiques i les línies de suport econòmic i tècnic a les polítiques locals de Joventut. Pel que fa a les línies estratègiques, es prioritzaran les iniciatives que facilitin l’autonomia i l’emancipació dels joves promovent l’emprenedoria, l’ocupació i la millora de la formació. També es consideraran prioritàries les iniciatives que fomentin els valors i totes aquelles que busquin dotar els joves de les capacitats necessàries per decidir els seus propis itineraris de vida.

Tots els responsables polítics assistents a l’acte van coincidir que les polítiques de Joventut s’han de fer des de la proximitat i el realisme, coneixent les necessitats i les possibilitats específiques de cada municipi. Per aquest motiu, cada municipi ha de redactar el seu propi Pla Local de Joventut (una diagnosi i un pla d’acció elaborats a partir d’un procés participatiu) i cada consell Comarcal ha de redactar un Pla Comarcal de Joventut.

El suport a les administracions locals per part de la Generalitat i la Diputació es concreta en diferents línies: suport econòmic i tècnic a la xarxa de tècnics de Joventut, catàleg d’activitats subvencionades, suport econòmic a les iniciatives proposades als plans locals i comarcals de Joventut, material didàctic (exposicions, díptics...). Durant l’any 2012 no hi haurà convocatòria d’ajuts per a inversions en infraestructures municipals, però es destinaran importants recursos econòmics al manteniment de la xarxa de tècnics de Joventut compartits, que a l’Alt Penedès es gestionen des del projecte Dinamo del Servei Comarcal de Joventut.

Vilafranca del Penedès, 5 de març de 2012

 

Destaquem