Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INAUGURADA L'EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA "PER LA IGUALTAT: ACTIVA'T" AL CONSELL COMARCAL DE L'ALT PENEDÈS

El dijous, dia 9 de febrer, es va inaugurar l’exposició de les fotografies presentades al 2n concurs de fotografia “Per la igualtat: activa’t”, organitzat pel Servei d’Igualtat i Ciutadania i el Servei de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb motiu de la celebració, el 25 de novembre, del Dia internacional contra la violència envers les dones.

 

El tema de la segona edició d’aquest concurs va ser “El dia a dia de les dones”, per fer visibles i donar valor a totes les coses que fan les dones per al bon funcionament de la unitat familiar i per a la bona marxa de la societat.
Maria Rosell, vicepresidenta del Consell i presidenta de l’Àrea d’Atenció a les Persones, va explicar que la fotografia guanyadora (un grup de vogadores de Cambrils fotografiades pel vilafranquí Josep Catasús Vallès) “reflecteix la veritable igualtat: que les dones puguin fer amb normalitat activitats tradicionalment reservades als homes, i que homes i dones comparteixin les tasques que fins ara han fet majoritàriament les dones: tenir cura de la llar, dels fills, dels malalts, etc.”.
Precisament per haver estat models involuntàries de la fotografia guanyadora, les vogadores de Cambrils van assistir a la inauguració convidades pel Consell Comarcal, i a proposta de la vicepresidenta Maria Rosell demanaran a la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils que porti l’exposició en aquell municipi del Baix Camp.
Al 2n concurs de fotografia “Per la igualtat: activa’t”, s’hi van presentar 16 persones (9 dones i 7 homes), que van aportar un total de 35 fotografies. L’any anterior, la majoria de participants en aquest concurs van ser homes; això va fer que, des del Pla per la Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Fòrum de Regidories d’Igualtat de l’Alt Penedès, s’organitzessin cursos inicials de fotografia digital a diversos municipis de la comarca (Mediona, el Pla del Penedès, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona). Les persones que van assistir a aquells cursos de fotografia van ser convidades a participar en el 2n concurs de fotografia “Per la Igualtat: Activa’t” i això va fer que en l’edició de 2011 la proporció homes-dones fos més equilibrada. Cal destacar que la guanyadora del segon premi, Najat Chib Akhayat, veïna de Vilobí del Penedès, va ser una de les alumnes dels cursos inicials de fotografia digital.
L’exposició es podrà visitar a la Sala dPAS del Consell Comarcal de l’Alt Penedès fins al 29 de febrer.
Vilafranca del Penedès, 13 de febrer de 2012
 

Destaquem