Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INVERSIONS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA A LES COMARQUES DE L’ALT PENEDÈS I EL GARRAF

El diputat Ramon Riera, acompanyat dels presidents dels consells comarcals de l’Alt Penedès i el Garraf, Francesc Olivella i Juan Luis Ruiz, ha presentat en roda de premsa les xifres globals de les inversions de la Diputació de Barcelona durant la primera meitat d’aquesta legislatura (juny de 2011- juny de 2013).

 

Ramon Riera ha començat la seva exposició dient que és necessari que les administracions expliquin periòdicament què fan per tal que la ciutadania pugui entendre perquè serveixen i què fa cada administració. Dit això, Riera ha afirmat que “un aspecte positiu de la difícil situació actual és que totes les administracions catalanes anem en una mateixa direcció”.

La Diputació de Barcelona dóna suport econòmic, tècnic i material als ajuntaments i als consells comarcals per tal que puguin complir amb les seves competències i prestar serveis als ciutadans. El canal preferent de suport és el pla quadrianual (2012-2015) “Xarxa de Governs Locals”. En el marc d’aquest pla, s’han aprovat inversions a la comarca de l’Alt Penedès per valor de 10.932.516 € i a la comarca del Garraf per valor de 5.923.737 €. Aquestes inversions s’han assignat majoritàriament a projectes de manteniment de carrers, millora de les xarxes públiques d’aigua, clavegueram i electricitat, manteniment i millora d’equipaments culturals i esportius i rehabilitació del patrimoni cultural. Ramon Riera ha explicat que dins el pla “Xarxa de Governs Locals” “s’han prioritzat, amb diferència, les obres de manteniment de les infraestructures ja existents i la construcció d’infraestructures compartides entre municipis”.

Un altre canal de suport de la Diputació a les administracions locals (ajuntaments i consells comarcals) és el Catàleg anual de Serveis. En el marc del Catàleg 2012 (encara no s’han resolt els ajuts de la convocatòria de 2013), la comarca de l’Alt Penedès té aprovats ajuts per valor de 2.000.922 € i la comarca del Garraf, 2.259.087 €. En aquest cas, s’han prioritzat les actuacions destinades a incrementar l’activitat econòmica local i comarcal i crear nous llocs de treball i les actuacions en l’àmbit de l’atenció a les persones.

La tercera i última línia de suport de la Diputació als governs locals són els programes complementaris, que reforcen moments concrets del mandat amb fórmules com els crèdits a interès 0 o els recursos extraordinaris, que es destinen a fer front al pagament de serveis (especialment serveis mínims o obligatoris). L’Alt Penedès té aprovats 1.785.205 € i el Garrf, 1.434.133 €. D’aquests, més de 850.000 € s’han destinat a pagar el transport escolar no obligatori del curs escolar 2012-2013.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, ha explicat que la valoració majoritària dels alcaldes de la comarca dels ajuts aprovats dins el pla “Xarxa de Governs Locals” per al període 2012-2015 és positiva, “en general, els alcaldes estan satisfets amb les aportacions”. Per part del Consell Comarcal, “també valorem positivament els crèdits a interès 0 que ens permeten fer front als problemes de Tresoreria quan altres administracions es retarden en el pagament”.

El president del Consell Comarcal del Garraf, Juan Luis Ruiz, ha reivindicat el paper històric dels consells comarcals: “prestem serveis amb la màxima qualitat possible en el nostre territori, en l’àmbit de les competències que tenim delegades i sempre de manera concertada amb els municipis i la Diputació de Barcelona”.

Vilafranca del Penedès, 27 de maig de 2013

 

Destaquem