Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

JORNADA DE DROGUES DE L’ALT PENEDÈS

150 professionals han participat a la 3a Jornada Tècnica de Drogues de l’Alt Penedès que s’ha celebrat avui dijous, dia 25 d’abril, a Vilafranca.

 

La jornada estava organitzada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal, pel Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de la Mancomunitat Penedès-Garraf i per les regidores de Benestar i Salut de l’Ajuntament de Vilafranca i de l’Ajuntament de Sant Sadurní. Hi ha donat suport l’Àrea de Benestar Social, Salut i Consum de la Diputació de Barcelona i la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat. Aquestes institucions treballen plegades en el marc del Pla Comarcal de Drogues de l’Alt Penedès, coordinant recursos tècnics, personals i econòmics en benefici d’un millor servei.

Els representants polítics d’aquestes institucions: Anna Doblas (Ajuntament de Vilafranca), Francesc Sáez (Ajuntament de Sant Sadurní), Maria Rosell (Consell Comarcal de l’Alt Penedès), Josep Tort (Mancomunitat Penedès-Garraf) i Josep Oliva (Diputació de Barcelona), han agraït la feina feta pels professionals que treballen al costat de les persones i les famílies amb problemes de drogodependències, han refermat el seu compromís de seguir donant suport a la prevenció i el tractament de les drogodependències (especialment entre els joves) i han presentat les jornades com un referent de treball conjunt i participat entre institucions i entre persones de diferents perfils professionals (tècnics municipals de Joventut, personal de Serveis Socials, personal sanitari, mestres, etc.).
Després dels parlaments inicials, s’ha fet una petita representació escenificada per un grup d’assistents a la jornada. Amb el títol “I tu, Tomàs, on vas?”, la representació ha donat peu a un col•loqui entre el públic sobre si el fet de disposar de més serveis comporta donar millors respostes als usuaris. El col•loqui s’ha enriquit amb les reflexions de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista.
Tot seguit, els assistents han pogut participar en 2 dels 5 seminaris preparats per a l’ocasió per l’organització i dirigits per professionals especialitzats: “De la cultura del vi al botellon”, “Programa d’atenció a les famílies amb problemes d’addiccions”, “Salut mental en població jove consumidora de drogues”, “Les addiccions, un problema de totes i tots, pacient, professionals i el centre de salut” i “Potenciar canvis d’actitud davant el consum d’alcohol i drogues al volant”.
La jornada, que acabarà aquesta tarda, s’ha celebrat en espais del Vinseum i de l’Escorxador, cedit per a l’ocasió per l’Ajuntament de Vilafranca.

Vilafranca del Penedès, 25 d’abril de 2013
 

Destaquem