Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

JORNADA SOBRE GESTIÓ DE SUBVENCIONS PÚBLIQUES AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

El dilluns 15 d’abril, el Consell Comarcal va acollir responsables i tècnics municipals per participar en una jornada, organitzada per la Diputació de Barcelona, sobre la gestió de subvencions públiques als governs locals i el Catàleg de serveis 2013.

 

La primera part de la jornada va estar dedicada a proporcionar eines als ajuntaments que facilitin la seva gestió de l’activitat subvencional, com ara la redacció i l’aprovació de les bases reguladores, la fixació dels criteris d’atorgament i la tramitació del procediment de conformitat amb els principis generals aplicables. També se’ls van presentar els requisits exigits per tal de ser ells mateixos els subjectes beneficiaris de subvencions i les obligacions que això comporta.

La segona part de la jornada va estar dedicada a presentar les novetats de la darrera edició del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, que amb un pressupost de 40M posa 202 recursos al servei dels governs locals. També es va presentar la nova plataforma tecnològica de la Diputació de Barcelona creada per fer la presentació i el seguiment en línia (electrònicament) de qualsevol tràmit, per part dels ens locals i altres administracions. La versió inicial de la Plataforma inclourà el Pla de Xarxa de Governs Locals 2012-2015, que permetrà preparar i presentar la sol•licitud de recursos del Catàleg de serveis i fer el seguiment corresponent; a més de poder tramitar les sol•licituds d’adhesió al Pla. La jornada va servir per recordar als assistents que el termini per presentar les sol•licituds d’ajuts econòmics és el 25 d’abril, i l’1 d’octubre, en el cas dels recursos tècnics i materials.

La formació va anar a càrrec de responsables de la Fundació Privada Aula d’Alts Estudis Electes de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i tècnics de la Diputació de Barcelona.

Vilafranca del Penedès, 17 d’abril de 2013

 

 

 

Destaquem