Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Catasús i Najat Chib, guanyadors del concurs de fotografia del Consell Comarcal de l’Alt Penedès “Per la igualtat: activa’t”

El dijous 15 de desembre, es van lliurar els dos premis del 2n concurs de fotografia “Per la igualtat: activa’t”, organitzat pel Servei d’Igualtat i Ciutadania i pel Servei de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb motiu de la celebració, el 25 de novembre, del Dia internacional contra la violència envers les dones.

 

Judit Garcia, consellera comarcal d’Igualtat i Ciutadania, va ser l’encarregada de lliurar el primer premi del concurs, que va recaure en el vilafranquí Josep Catasús Vallès per la fotografia titulada “Cambrils”. I Raimon Gusi, conseller comarcal de Cultura, va lliurar el segon premi a Najat Chib Akhayat, de Vilobí del Penedès, per la fotografia titulada “Regalant il•lusions”.

El tema del concurs d’enguany era “El dia a dia de les dones” i havia de reflectir alguna activitat que realitzessin una o més dones, amb una certa regularitat, en la vida quotidiana. S’hi van presentar 16 persones (9 dones i 7 homes), que van aportar un total de 35 fotografies.

L’any passat, la majoria de participants en aquest concurs van ser homes. Això va fer que, des del Pla per la Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Fòrum de Regidories d’Igualtat de l’Alt Penedès, s’organitzessin cursos inicials de fotografia digital a diversos municipis de la comarca (Mediona, el Pla del Penedès, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona). Les persones que van assistir a aquells cursos de fotografia van ser convidades a participar en el 2n concurs de fotografia “Per la Igualtat: Activa’t” i això ha fet que en l’edició de 2011 la proporció homes-dones hagi estat més equilibrada. En aquest sentit, cal destacar que la guanyadora del segon premi ha estat una de les alumnes dels cursos inicials de fotografia digital, en concret, l’organitzat al Pla del Penedès.

Vilafranca del Penedès, 21 de desembre de 2011

 

Destaquem