Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ALT PENEDÈS CELEBRA L’ANY EUROPEU DE L’ENVELLIMENT ACTIU

La Unió Europea ha declarat 2012 “Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional”. Per aquest motiu, les institucions europees han instat els estats membres a impulsar iniciatives i projectes per divulgar i promoure l’envelliment actiu i la interacció entre les diferents generacions.
L’ALT PENEDÈS CELEBRA L’ANY EUROPEU DE L’ENVELLIMENT ACTIU
Agustí Vilà, cap de l'Oficina de la Gent Gran Activa, i Ricard Serra, representant de l'Alt Penedès al Consell de la Gent Gran de Catalunya

 

Des del Govern de la Generalitat s’estan organitzant un seguit d’actes emmarcats en aquesta celebració i, per aquest motiu, s’estan fent reunions preparatòries a tot el territori de Catalunya. Per impulsar aquests preparatius, el dimarts 13 de març es va celebrar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès una reunió en la qual hi van participar el cap de l’Oficina de la Gent Gran Activa del Departament de Benestar i Família de la Generalitat, Agustí Vilà; representants del Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya, delegats del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, membres de les juntes de les associacions de gent gran de la comarca i representants de la Comissió de la Gent Gran de Vilafranca.

La trobada va servir per conèixer de primera mà les opinions i les inquietuds de les entitats de l’Alt Penedès amb relació a aquesta celebració, especialment per establir els criteris que les entitats i els agents socials del territori consideren que cal tenir en compte a l’hora de celebrar l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i per saber quins projectes s’estan dinamitzant a l’Alt Penedès en el marc d’aquesta celebració.

A la trobada es va instar a les administracions locals, les associacions de gent gran i els consells de gent gran de la comarca a emmarcar totes les activitats que s’organitizin durant l’any 2012 adreçades a la gent gran en el concepte de l’envelliment actiu.

Vilafranca del Penedès, 20 de març de 2012

 

Destaquem