Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ARXIU COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA LA SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS

La projecció d’un audiovisual i la presentació de la nova novel•la d’Empar Moliner són les activitats organitzades per l’Arxiu per commemorar la Setmana Internacional dels Arxius d’enguany (del 4 al 8 de juny).
L’ARXIU COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS CELEBRA LA SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS
Dones treballant amb les màquines de cosir “Singer”, inicis s. XX. Fons Adolf Lara Pacheco – Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès

 

Tradicionalment, l’Arxiu organitza la projecció d’un audiovisual que es pot veure a partir de les 9 de la nit i fins a la 1 de la matinada, des de l’exterior de les seves dependències al barri de la Girada (Av. d’Europa, 6-8). Aquest any, l’audiovisual tracta sobre “Les dones treballadores i/o el treball de les dones”; té una durada un quart d’hora i s’hi poden veure imatges antigues (des de finals del segle XIX fins als any 70 del segle XX) de dones que treballen fent feines domèstiques o que treballen en fàbriques, tallers o collint el raïm en l’època de la verema. Totes les imatges de l’audiovisual pertanyen a fons custodiats a l’Arxiu Comarcal.

Enguany, amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès acollirà també una activitat del Festival EVA (En Veu Alta). El dilluns 4 de juny, a les vuit del vespre, l’escriptor Jordi Llavina presentarà la nova novel•la d’Empar Moliner, La col•laboradora. Aquesta activitat és oberta al públic i gratuïta i ha estat organitzada per l’Arxiu amb la col•laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i la Llibreria La Cultural de Vilafranca.

Vilafranca del Penedès, 23 de maig de 2012

Dones fent empelts al Centre Vitícola, 1909-1910. Fons Adolf Lara Pacheco

 

 

Destaquem