Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Comarcal i l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilafranca i Ràdio Vilafranca informen sobre les Participacions Preferents

Totes les oficines d’informació en temes de Consum estan atenent nombroses consultes sobre les Participacions Preferents. A l’Estat espanyol, es calcula que hi ha més de 700.000 persones que pateixen les conseqüències d’haver contractat aquest producte que els ha portat a tenir captius els seus estalvis en 52 entitats financeres.

 

La majoria dels inversors són persones grans que, per desconeixement, van adquirir un producte financer que no s’adequava al seu perfil estalviador i al seu historial d’inversions. Quan han volgut recuperar la inversió, han rebut una negativa per part de l’entitat bancària on havien contractat el producte. A canvi, se’ls ofereix recuperar els seus diners en forma d’accions i dipòsits a llarg termini.

Des de les oficines de Consum, s’atén les persones afectades (que en molts casos ja han fet la reclamació prèvia davant la seva entitat bancària) i, si estan pensant a reclamar els diners per la via judicial, se les adreça a l’Associació de Consumidors i Usuaris de Caixes, Bancs i Asseguradores (ADICAE), ja que les oficines de Consum no tenen competència legal per iniciar ni participar en un procediment jurídic. ADICAE té una llarga experiència en temes financers, ha impulsat una fórmula unificada per guiar i defensar els drets de les persones afectades per la contractació de Participacions Preferents, fa una avaluació personalitzada de cada cas per valorar si és viable presentar denúncia i, si aquesta es fa efectiva, assessora i acompanya els denunciants al llarg de tot el procés judicial.

Per tal d’informar sobre les Participacions Preferents, els organismes de Consum municipal i comarcal, en col•laboració amb Ràdio Vilafranca i dins l’espai quinzenal que el programa “Gamma Extra” dedica a temes de Consum, han organitzat una xerrada sobre el tema. El programa s’emetrà en directe el dilluns 13 de febrer, a partir de les 11 del matí; hi participaran tècnics de les oficines de Consum de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i un representant de l’Associació de Consumidors i Usuaris de Caixes, Bancs i Asseguradores, i els oients hi podran participar telefònicament.

Vilafranca del Penedès, 6 de febrer de 2012

 

Destaquem