Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA COMPROMET 11 MEUR D’INVERSIÓ EN PROJECTES ALS MUNICIPIS DE L’ALT PENEDÈS

Ahir dimarts, el vicepresident tercer de la Diputació i responsable de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Joaquim Ferrer, va presidir les meses de concertació que es van fer a la seu del Consell Comarcal amb els alcaldes de diferents municipis de l'Alt Penedès per acordar quines actuacions desenvoluparan els ajuntaments durant aquest mandat i quins recursos hi aportarà cada part. La xifra que destinarà la Diputació a la comarca de l'Alt Penedès és d'11 MEUR.

 

Les línies de suport i assistència als governs locals es gestionen a través de les meses de concertació i els catàlegs de concertació. Les meses són espais oberts de relació entre els representants de la Diputació i els representants dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats, s’acorden les actuacions que es desenvoluparan en el període de mandat, es concreten les dates d’execució i es decideixen els recursos econòmics que hi aportarà cadascú. Amb aquests acords els ajuntaments poden garantir el manteniment i la prestació de serveis que tenen encomanats i que sense el suport de la Diputació no podrien dur a terme.
En les meses d’ahir, els municipis de Castellet i la Gornal, Gelida, Olèrdola, Torrelavit, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Pontons i Torrelles de Foix, van anar concertant les seves necessitats per al mandat 2012-2015. La resta de municipis de la comarca s’havien reunit amb Joaquim Ferrer en les meses de concertació celebrades al Consell Comarcal el 18 de gener.
Cada ajuntament havia presentat prèviament una sol•licitud prioritzada de 5 necessitats de suport tècnic, econòmic o material en qualsevol dels 4 àmbits de concertació: garantir la prestació de serveis públics, mantenir equipaments i infraestructures ja existents, reforçar les finances locals i crear nous equipaments o infraestructures.
Pel que fa a les prioritats presentades per aquests municipis, Ferrer va destacar que “tots els projectes presentats són assenyats i són fruit d'una política de manteniment o de reducció de despesa corrent, necessitats que posen de manifest la complicada situació econòmica actual”.
Per la seva part, el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va voler agrair la tasca realitzada des de la Diputació que “busca fórmules per ajudar no només els municipis sinó els governs supramunicipals com els consells comarcals, que també pateixen el context econòmic actual”.
Vilafranca del Penedès, 13 de març de 2013

 

Destaquem