Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DESTINARÀ UN FONS EXTRAORDINARI DE 200 MEUR ALS AJUNTAMENTS

Joaquim Ferrer, diputat per a la Cooperació Local, va confirmar divendres, davant els alcaldes reunits a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que la Diputació de Barcelona ajudarà els ajuntaments de la demarcació mitjançant un fons extraordinari que suposarà una injecció d’uns 200 MEUR a les arques municipals.
LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA DESTINARÀ UN FONS EXTRAORDINARI DE 200 MEUR ALS AJUNTAMENTS
D'esquerra a dreta: Raimon Gusi, tinent d'alcalde de Vilafranca; Francesc Olivella, president del CC Alt Penedès; Joaquim Ferrer, diputat; Ferran Civil, vicepresident de la Diputació, i Ramon Riera, diputat de l'Alt Penedès

 

En paraules de Ferrer, “en principi, el fons serà exclusiu per al 2012... servirà per aconseguir liquiditat a les arques municipals i per fer front al deute de la Generalitat amb els ajuntaments». Aquest fons no inclourà el deute derivat del FEDER, de l'Agència Catalana de l’Aigua, dels plans de Barris i de l’INCASOL. Hi haurà un topall de 4 MEUR per ajuntament. El Ple de la Diputació aprovarà aquest fons durant el mes de març i durant el mes d’abril els ajuntaments ja el podran sol•licitar.

Joaquim Ferrer va explicar als alcaldes de l’Alt Penedès i el Garraf, que “aquest fons extraordinari serà una de les tres potes de la cooperació de la Diputació de Barcelona amb els municipis durant l’any 2012”. Les altres dues seran el “Catàleg de suport als serveis i a les activitats locals” i la xarxa d'inversions i infraestructures que es duran a terme en col•laboració amb el Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.

El 'Catàleg de suport als serveis i a les activitats locals” és una publicació electrònica que recull l'oferta de recursos econòmics i tècnics que la Diputació ofereix als ajuntaments. Es composa d’un total de 201 recursos agrupats en 59 programes de concertació, que corresponen als 5 àmbits d'actuació establerts a l'estructura orgànica de la Diputació: Atenció a les Persones, Coneixement i Noves Tecnologies, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Presidència i Territori i Sostenibilitat. El Catàleg 2012 té un pressupost de 44,4 milions d'euros, dels quals 38 corresponen a recursos econòmics per als ens locals i 6,4 a recursos tècnics i materials. Partint dels recursos del Catàleg, els ens locals presenten les seves sol•licituds. L'atorgament de recursos per part de la Diputació es realitza en funció de la viabilitat tècnica dels projectes locals i de la disponibilitat de recursos.

L'acte de presentació de les línies de cooperació de la Diputació als ajuntaments de l’Alt Penedès i el Garraf va tenir com a escenari el Consell Comarcal de l'Alt Penedès. El seu president, Francesc Olivella, i el tinent d’alcalde de Vilafranca, Raimon Gusi, van valorar positivament la cooperació de la Diputació de Barcelona amb els ajuntaments i van agrair al diputat Joaquim Ferrer, al vicepresident Ferran Civil i als diputats penedesencs Ramon Riera i Rafael Roig, el fet que s’haguessin desplaçat personalment al territori per explicar aquestes eines de cooperació.

Vilafranca del Penedès, 27 de febrer de 2012

 

Destaquem