Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació de Barcelona va presentar el pla “Xarxa de Governs Locals 2012-2015” a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

El diputat per a la Cooperació Local de la Diputació de Barcelona, Joaquim Ferrer; convidat pel president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, i acompanyat del diputat provincial de l’Alt Penedès, Ramon Riera, va presentar als alcaldes i els secretaris municipals aquest pla de suport als ajuntaments.

 

Fins a finals de setembre de 2012, els ajuntaments s’han d’adherir al pla de la Xarxa de Governs Locals i inscriure una sol•licitud prioritzada de 5 necessitats de suport tècnic, econòmic o material en qualsevol dels 4 àmbits de concertació: garantir la prestació de serveis públics, mantenir equipaments i infraestructures ja existents, reforçar les finances locals i crear nous equipaments o infraestructures. Durant aquesta fase de tramitació, els ajuntaments hauran de presentar un informe econòmico-financer (deute viu, estalvi net, romanent de tresoreria, etc.) que servirà per avaluar i premiar l’eficàcia en la gestió dels recursos econòmics.
Com a novetat del pla de suport 2012-2015 respecte d’edicions anteriors, els ajuntaments podran destinar fins a un 30% dels recursos econòmics a despesa ordinària i podran demanar bestretes de fins a un 50% per executar els seus projectes.
En una segona fase de tramitació, a partir d’octubre de 2012, es constituiran les meses de concertació en les quals participaran la Diputació i els ajuntaments. En aquestes meses es valoraran tècnicament cadascuna de les sol•licituds per assignar-los els recursos corresponents. Es tindrà en compte el grau d’adequació als objectius general del pla Xarxa de Governs locals, la dimensió territorial de cada actuació (es donarà major suport a les iniciatives mancomunades i que tinguin un major potencial de desenvolupament econòmic, etc.) i la viabilitat de cada actuació.
El diputat Joaquim Ferrer va explicar que el pla Xarxa de Governs Locals ha estat consensuat i aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques de la Diputació. Preguntat sobre l’abast de la reforma del món local en què treballa el Govern de l’Estat i que preveu un traspàs de competències cap a les diputacions, Ferrer va afirmar: “Des de la Diputació de Barcelona no tenim cap interès a quedar-nos competències municipals. Seria econòmicament impossible assumir tots els serveis bàsics obligatoris que no poden assumir els ajuntaments”.
Vilafranca del Penedès, 25 de juliol de 2012
 

Destaquem