Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Flama del Canigó 2011, en marxa

El dissabte 29 de gener, es va celebrar a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès una trobada d’equips de Focs de Sant Joan - Flama del Canigó per començar a organitzar els actes a l'entorn de la Flama 2011.

 

La secció de Tradicions i Costums d’Òmnium Cultural, a través de les seves delegacions territorials, coordina totes les activitats que s'organitzen amb motiu de la Flama del Canigó arreu dels Països Catalans i que enguany es volen estendre a Andorra i les Illes.

A la reunió de dissabte hi van assistir una setantena de grups de Catalunya i el País Valencià i va estar presidida pel president adjunt del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella; pel director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat, Lluís Puig, i pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.

En el curs de la jornada, entre altres aspectes, es va fer memòria i revisió dels actes celebrats amb motiu de la Flama del Canigó 2010 a les diverses poblacions, tot destacant l’important increment d’activitats i celebracions a l’entorn de la festivitat del 23 de juny. També es va presentar i debatre el calendari d’actuacions per a l’edició del 2011, el missatge d'enguany, els temes d’imatge corporativa, la presència als mitjans de comunicació, les rutes de difusió del foc i l'expansió d’aquestes (en aquesta edició es vol fer una ruta de la costa, una ruta fins a les Illes Balears i es vol crear un grup de foc que rebi la Flama a Andorra).

Totes les activitats a l'entorn de la Flama del Canigó a l'Alt Penedès es coordinen des de la Delegació d'Òmnium Cultural a l'Alt Penedès.

 

Destaquem