Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA GENERALITAT TANCARÀ L’ACCÉS AL MASSÍS DEL MONTMELL-MARMELLAR QUAN EL RISC D’INCENDI SIGUI MOLT ELEVAT

Aquest estiu la Generalitat posarà en marxa a l’Alt Penedès una mesura de seguretat que ja s’ha provat amb èxit a altres comarques de Catalunya: tancar l’accés al massís del Montmell-Marmellar quan s’activi el Nivell 3 del Pla Alfa. El Pla Alfa 3 s’activa quan es combinen una molt baixa humitat de l’aire, vent fort i temperatures elevades.

 

L’any passat aquesta mesura de precaució es va posar en pràctica als massissos del Montsant, les Gavarres i Cadiretes, entre d’altres. L’objectiu és reduir el volum de persones a l’interior del massís per reduir les possibilitats que es declari un incendi forestal i per evitar possibles danys a les persones.

Amb la col•laboració dels ajuntaments, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Generalitat han instal•lat 15 rètols en els camins més transitats, que s’obriran manualment quan es doni l’avís de l’activació del Nivell 3 del Pla Alfa i l’ordre de restricció de pas (vegeu la fotografia).

Els cossos dels Mossos i els Agents Rurals faran complir la prohibició a totes aquelles persones que no tinguin cap vinculació amb la zona restringida (queden exclosos de la restricció de pas els residents i els propietaris de la zona i els vehicles de serveis).

El Consell Comarcal i els ajuntaments de Castellví de la Marca, Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix i Pontons difondran un tríptic entre els veïns i les entitats del territori perquè estiguin informats d’aquesta mesura i perquè col•laborin al seu bon funcionament. El tríptic es pot descarregar al web del Consell Comarcal (www.ccapenedes.cat).

En aquest sentit, les entitats, les associacions i les empreses que organitzin activitats a la muntanya (curses ciclistes, excursions, colònies, etc.), que haurien de quedar suspeses per la impossibilitat d’accedir al massís, poden fer arribar les seves dades de contacte al cos d’Agents Rurals de l’Alt Penedès per ser avisades tan aviat com s’activi la restricció: caraltpenedes.dmah@gencat.cat.


Vilafranca del Penedès, 17 de juny de 2013
 

Destaquem