Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA RESIDÈNCIA ELS JOSEPETS, DE VILANOVA, ACOLLIRÀ 30 PERSONES GRANS DE LA RESIDÈNCIA DE PACS

Al llarg d’aquesta setmana s’acabaran de fer efectius els trasllats de les persones grans que ocupaven places concertades a la Residència Penedès, de Pacs del Penedès.

 

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, i el president del Consorci de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú i tinent d’alcalde, Francesc Sánchez, han explicat avui dimecres dia 6 de febrer, en roda de premsa, que ja s’han reassignat les 89 places concertades per a les persones gran que fins ara tenien plaça a la Residència Penedès i que han de deixar aquesta residència privada per causa de la mala gestió de l’empresa titular del servei.

Acompanyat per Francesc Sánchez i un equip de professionals del centre, Francesc Olivella ha visitat les instal•lacions de la Residència Els Josepets, de Vilanova, per conèixer personalment com són les dependències on abans de divendres s’hauran traslladat ja 30 persones grans de l’Alt Penedès. Les instal•lacions són molt modernes i el Departament de Benestar Social de la Generalitat avala el bon funcionament de la residència, per la qual cosa els familiars de les 17 persones que ja estat traslladades han pogut comprovar que seran ateses en bones condicions.

La resta de persones grans de l’Alt Penedès que tenien plaça concertada a Pacs han iniciat també el trasllat al Centre Ricard Fortuny, de Vilafranca, que finalment va rebre ahir la conformitat de la Generalitat per concertar fins a 27 places.

Francesc Olivella ha explicat que l’assignació d’un o altre centre ha respost a les preferències personals de cara família i a les dificultats de desplaçament que poguessin tenir, i que en qualsevol dels casos estaran atesos “en residències d’una qualitat excel•lent”. Olivella ha anunciat també que el Consell Comarcal treballarà perquè augmentin el nombre de places concertades per a persones grans de cara al futur, “perquè ja hi ha llista d’espera”.

Finalment, hi ha hagut altres residents de Pacs que han estat reubicats en places concertades de residències privades de l’Alt Penedès o en places concertades de Barcelona o Tarragona per motius de proximitat amb el municipi de residència dels seus familiars.

Francesc Olivella i Francesc Sánchez han coincidit que era coherent que totes aquestes persones es poguessin quedar al territori del Penedès i han manifestat la seva voluntat d’estrènyer encara més la col•laboració, a tots nivells, entre els diferents territoris que configuren aquest nou àmbit de planificació territorial tan reivindicat i format pels territoris de les comarques del Penedès (l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i alguns municipis de l’Anoia).

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acabat la roda de premsa dient que un cop resolta la problemàtica més urgent dependent de les administracions, queda pendent buscar solucions a la Residència Penedès, “que com a espai és molt correcte, però la prestació del servei es fa per voluntarisme dels treballadors, perquè fa 4 mesos que no cobren i l’empresa arrossega un deute molt important derivat d’una mala gestió”. Fruit de la mateixa mala gestió i de la consegüent mala prestació del servei, el Consell Comarcal va rescindir també amb anterioritat el contracte per a la gestió del Servei d’Atenció Domiciliària a les persones amb dependència.

Vilafranca del Penedès, 6 de febrer de 2013

 

Destaquem