Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA SEGURETAT ALS POLÍGONS D’ACTIVITAT ECONÒMICA DE L’ALT PENEDÈS

El Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal ha organitzat per dijous 21 de juny al matí, una jornada de treball sobre la Seguretat als polígons d’activitat econòmica de l’Alt Penedès. Aquesta jornada forma part d’un seguit d’accions que s’han considerat necessàries com a conseqüència del treball realitzat el darrer any en les zones d’activitat econòmica, on s’ha portat a terme un diàleg amb el teixit productiu. Una de les preocupacions de les empreses de l’Alt Penedès és millorar la seva seguretat atès l’increment dels robatoris.

 

Aquesta jornada compte amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, la Cambra de Comerç, la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Fons Social Europeu i les associacions empresarials UEP i ADEG.

En la jornada de dijous es farà èmfasi en les diferents mesures d’autoprotecció i en la col•laboració entre empreses en matèria de seguretat. La primera intervenció tècnica la farà el cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, Ramon Chacón, que explicarà com autoavaluar els sistemes de seguretat de què disposa cada empresa i exposarà els diferents tipus de delinqüència més freqüents en polígons i en empreses ubicades en espais aïllats però ben connectats per carretera. L’inspector Chacón parlarà sobre els sistemes d’intrusió, els sistemes de seguretat recomanats, el sistema de coordenades Universal Transversal de Mercator (UTM) i les línies estratègiques d’intervenció policial. També donarà consells de seguretat per prevenir els robatoris i els danys als béns i a les persones.

Tot seguit intervindran: el director de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, Francesc Ribera, que parlarà sobre “L’associacionisme com a clau d’èxit en la gestió dels polígons”; un representant (a confirmar) del Departament d’Interior de la Generalitat, que explicarà un model de seguretat privada mancomunada, i dos representants de l’Associació Catalana d’Empreses de Seguretat, que exposaran experiències reals sobre seguretat privada presencial i presentaran diferents solucions tecnològiques.

La jornada començarà a les 9 del matí i es clourà cap al migdia. Les empreses que estiguin interessades a assistir-hi s’han d’inscriure al Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00 ext. 130 i a/e: desenvolupament@ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 13 de maig de 2012

 

Destaquem