Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LLIURAMENT DE DIPLOMES ALS JOVES DE L’ALT PENEDÈS QUE HAN PARTICIPAT EN EL PROJECTE “FÓRMULA JOVE”

13 joves de 18 a 24 anys, en situació d’atur, han rebut formació pràctica i teòrica durant 6 mesos en l’àmbit del món vitivinícola en el marc del projecte organitzat conjuntament pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Direcció General de Joventut.

 

El dijous 23 de maig, el director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig; el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella; el conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, i el coordinador general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Xavier Agell, van lliurar els diplomes acreditatius d’haver superat la formació.

El projecte “Fórmula Jove” és una iniciativa de la Direcció General de Joventut de la Generalitat i està dirigit a joves que majoritàriament no han acabat l’ESO i que estan en situació d’atur. Tal com va explicar Toni Reig durant l’acte de lliurament de diplomes, “l’objectiu és millorar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col•lectiu que més pateix la situació econòmica i laboral actual”. Reig va animar els joves a aprofitar totes les oportunitats que se’ls presentin de seguir formant-se, perquè és un element clau per mantenir-se dins el món laboral.

Les comarques que s’han acollit al projecte “Fórmula Jove” han adaptat l’oferta formativa a les necessitats del mercat laboral del territori. En el cas de l’Alt Penedès, la formació va consistir en aprendre tasques d’auxiliar vitivinícola. Els 13 joves que han acabat la formació (van començar 17), nou nois i quatre noies, han cursat un total de 200 hores, entre teoria i pràctiques. La formació especialitzada s’ha centrat en la prevenció de riscos laborals, la higiene i les bones pràctiques en cellers i caves, les operacions al voltant del procés fermentatiu de vins i caves, l’envasament i l’embalatge, i la conducció de carretons elevadors. La formació teòrica ha anat a càrrec dels professors de l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rosell i Domènech, d’Espiells, que depèn de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Per intermediació de l’INCAVI, les pràctiques s’han fet en vuit empreses de la comarca: Sumarroca, Codorníu, Vilarnau, Castillo de Peralada, Miguel Torres, Albet i Noya i Gramona. A més, des del Consell Comarcal s’han fet tutories individualitzades amb cadascun dels joves.

La majoria de joves de l’Alt Penedès que han participat en el projecte “Fórmula Jove” han retornat als estudis o han trobat feina i la resta s’espera que siguin contractats per les empreses on han fet les pràctiques a partir del mes d’octubre, quan comenci la temporada del vi. El conseller comarcal de Joventut, Sergi Vallès, va afirmar “si la Generalitat ens torna a donar suport, de cara a l’any que ve organitzarem nous cursos perquè els joves es puguin formar com a tractoristes i com a auxiliars de celler”.

El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va anunciar properes iniciatives en l’àmbit de l’emprenedoria i l’autoocupació adreçades especialment als joves de la comarca.

Vilafranca del Penedès, 29 de maig de 2013

 

Destaquem