Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LLUÏSA LLOP PARTICIPA AL COMITÈ DE LA XARXA DE PRODUCTES DE LA TERRA DE LA DIPUTACIÓ I APOSTA PELS VINS I CAVES ECOLÒGICS

El 28 de febrer, la presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va assistir a la reunió del Comitè Director de la Xarxa de Productes de la Terra a la Diputació de Barcelona.

 

La finalitat de la Xarxa Productes de la Terra és enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat, de la terra i del mar, de la província de Barcelona, estructurant el sistema local de suport per tal que esdevingui més fort i eficient. El Comitè Director és l’òrgan de representació política; les seves funcions són: establir les directrius per al desenvolupament de les actuacions de la Xarxa, aprovar el pla estratègic operatiu, fer el seguiment de les actuacions i avaluar els resultats per encarregar a la comissió de seguiment les actuacions que consideri oportunes.

Lluïsa Llop, en la seva exposició, va explicitar que el Consell Comarcal seguirà treballant amb el sectors agroalimentari i vitivinícola; en aquest sentit, va destacar que es portarà a terme una jornada sobre vins i caves ecològics amb tot el sector. També va apostar per la concertació amb els agents del territori per tal d’aconseguir treballar en la mateixa línia i promocionar i donar suport als productes agroalimentaris de la comarca.

Lluïsa Llop va explicar les línies estratègiques de la seva àrea, sobretot centrades en la promoció i la difusió dels productes artesans i en la formació i l’assessorament en seguretat, qualitat i traçabilitat agroalimentàries. Amb relació a les jornada sobre vins i caves ecològics esmentada anteriorment, es vol incidir en potenciar una estratègia conjunta.

Un altre aspecte destacat per Llop van ser les gestions que s’estan duent a terme per tal d’aconseguir la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) per al Gall del Penedès. Totes aquestes accions estan dirigides a potenciar i donar a conèixer els productes de proximitat anomenats KM0 i a integrar aquests productes dins l’oferta enoturística del Penedès.

La reunió del Comitè Director de la Xarxa de Productes de la Terra va ser presidida pel vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, i hi van assistir consellers comarcals i diputats provincials de tota la demarcació.


Vilafranca del Penedès, 1 de març de 2012

 

Destaquem