Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NOVA ACCIÓ FORMATIVA DEL PROJECTE KUBIK

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ofereix formació especialitzada per a personal administratiu en situació d’atur per aprendre a comercialitzar productes agroalimentaris locals

 

El projecte Kubik té com a objectiu treballar aliances entre diferents sectors econòmics per tal de generar noves oportunitats de negoci i nous perfils professionals que ajudin a millorar la competitivitat i a generar ocupació. Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, d’acord amb el programa d’ajuts a Projecte Innovadors i Experimentals (regulat per l’Ordre EMO/312/2012).

En el marc d’aquest projecte, l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitza aquest curs per millorar les competències professionals de persones amb experiència laboral i en situació d’atur.

La formació va començar ahir dilluns, dia 4 de novembre, i finalitzarà el dijous 14 de novembre. Consta d’una primera part teòrica de 28 hores, que es fa a la seu del Consell Comarcal, i una segona part pràctica amb visites a empreses productores i pràctiques en empreses de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

El curs “Tècniques bàsiques de comercialització de productes agroalimentaris locals” es va programar després d’entrevistar en profunditat diversos empresaris de les 3 comarques penedesenques i després de la celebració d’una mesa de treball on es van concretar diferents perfils professionals que puguin ser viables en l’entorn econòmic en què ens trobem.

Entre els continguts del curs hi ha coneixements orientats a la comercialització turística de diferents productes agroalimentaris (vi, cava, brandi, préssec d’Ordal, fruita, melmelades, bombons, catànies, gall del Penedès, oli d’oliva, etc.), des de la seva producció fins a la promoció, la distribució o els preus. També s’ensenyen habilitats comercials com ara: com arribar fins al comprador, com iniciar el contacte, generar confiança, tècniques d’argumentació, objeccions en les habilitats comercials, diferenciació competitiva, etc. Les darreres sessions teòriques es dedicaran a conèixer la repercussió i el funcionament de les xarxes socials en la promoció turística i la promoció dels productes agroalimentaris.

Aquesta formació engloba de forma transversal 3 sectors econòmics importants per al Penedès: el sector turístic, l’agroalimentari i el de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Els 8 alumnes que hi participen han estat seleccionats a través de les borses de treball dels Serveis Locals d’Ocupació. La majoria són persones amb un perfil administratiu comercial i tots estan en situació d’atur. Amb aquesta formació es vol complementar els seus coneixements perquè tinguin més possibilitats d’aconseguir una feina en empreses locals dels sectors turístic i/o agroalimentari.

Vilafranca del Penedès, 5 de novembre de 2013

 

Destaquem