Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres de pavimentació al camí de les Planes, a Santa Fe del Penedès

Aquest estiu han començat les obres de pavimentació del camí de les Planes, en concret, el tram que uneix el camí de la Riera amb el nucli de Mas botins, al terme municipal de Santa Fe del Penedès.

 

El camí estava pavimentat, però en alguns punts l’asfalt estava malmès i presentava fissures generalitzades. Les obres es faran en dues fases: en primer lloc s’actuarà sobre els trams en més mal estat per evitar que la circulació de vehicles comporti un deteriorament major.

Les obres consistiran en: la neteja de l’herba situada als vorals del camí i la neteja de la terra acumulada en alguns trams de les cunetes, l’eliminació dels trams d’asfalt en mal estat de conservació i clivellats i la compactació i el sanejament de la subbase d’aquests trams, la realització de paviment asfàltic en la totalitat del projecte (en els trams en bon estat de conservació, el paviment asfàltic s’aplicarà per sobre de la solució actual), la construcció d’un nou pont per creuar la rasa existent, la col•locació d’una malla de fibra de coco ancorada al talús perquè hi pugui créixer vegetació que el faci més estable, el pintat de la línia blanca de les dues vores de la calçada per tal que quedi ben delimitada a les nits i, finalment, la senyalització vertical i horitzontal de tot el traçat per regular l’accés i el trànsit al llarg del camí. El camí de les Planes disposa també de cunetes de formigó, però com que estan en bon estat de conservació no s’hauran de modificar.

Les obres de pavimentació d’aquest camí formen part de la segona fase de la Xarxa de Camins de l’Alt Penedès 2008-2012. Tindran un cost total de 74.850 € que finançaran conjuntament el Consell Comarcal (a través dels ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) i l’Ajuntament de Santa Fe del Penedès.

 

Destaquem