Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació al CC del Pla de Millora del Transport Públic a l'Alt Penedès

El dimarts 20 de juliol, es va presentar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès el Pla de Millora del Transport Públic a la comarca. Aquest pla és l’aplicació, a l’àmbit comarcal, de les directrius recollides al Pla de Transports de Viatgers de Catalunya del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

 

El vicepresident 4t del Consell Comarcal, Cisco de la Cruz, va obrir l’acte explicant que els objectius del Pla eren fer una diagnosi de la situació actual del transport públic a l’Alt Penedès i establir criteris i propostes per millorar aquesta xarxa. De la Cruz va explicar que la millora del transport públic a la comarca és un dels compromisos de l’Equip de Govern del Consell Comarcal per a aquest mandat i va valorar positivament el fet que recull moltes de les peticions proposades des de la institució comarcal, els ajuntaments, les empreses operadores d’autobusos interurbans i els usuaris i les usuàries del transport públic. A instàncies del Consell Comarcal, s’han dut a terme nombroses entrevistes prèvies a la redacció del Pla i es va elaborar una enquesta de necessitats que va ser resposta pels ajuntaments.

La presentació del Pla va anar a càrrec del director general del Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante; el subdirector general de Coordinació i Gestió, Benjamí Cubillo, i el cap del Servei de Ports i Transports de Barcelona, Daniel Fernàndez. Manel Villalante va explicar que el Pla es va començar a redactar l’any 2008 i el seu desenvolupament no finalitzarà fins a l’any 2012. De fet, hi ha propostes de millora que ja s’han aplicat, com l’augment de la freqüència de pas a la ruta Vilafranca-Vilanova (5+5 expedicions diàries) i a la ruta Sant Sadurní-Subirats. D’altres, va explicar el director general, estan pendents de la realització o l’ampliació d’infraestructures (com ara l’estació de l’AVE a Vilafranca o l’Eix Diagonal). I finalment hi ha millores que es volen aplicar, com la modificació de rutes d’autobús perquè parin dins a alguns polígons industrials de Santa Margarida i els Monjos i al polígon de Sant Pere Molanta, que es faran realitat sempre que hi hagi una implicació per part dels col·lectius interessats.

 

 

Entre les propostes, destaquen l’augment de les freqüències de pas en els trajectes següents: Vilafranca–Igualada (3+3 expedicions diàries), Vilafranca i altres municipis de la comarca, en alguns casos mitjançant servei de transport a la demanda (Castellví de la Marca, 1+1; Castellet i la Gornal, 1+1; Olesa de Bonesvalls, 1+1; Sant Quintí de Mediona, 3+3, i Sant Sadurní d’Anoia, 1+2), Sant Sadurní-Barcelona (3+3), Sant Sadurní-Piera, Gelida-Sant Llorenç amb Barcelona (per anar a les universitats), Mediona-Barcelona (1 expedició de tornada al migdia).

També es proposa la modificació d’alguns horaris actuals de diferents rutes, el desdoblament del Servei T-BUS (Gelida-Sant Llorenç d’Hortons-Martorell) en dos itineraris totalment independents, el perllongament fins a Font-rubí (amb parades a l’Alzinar, la Rubiola i l’Avellà) de l’expedició que surt de Vilafranca a les 13,15h i que actualment acaba a Guardiola i l’ampliació fins a Pontons de l’expedició de primera hora del matí que ara surt des de Font-rubí.

Finalment, el Pla de Millora del Transport Públic de la comarca de l’Alt Penedès proposa la creació de 4 nous serveis de transport per carretera: de Sant Llorenç d’Hortons i Gelida a Barcelona per autopista, de Sant Sadurní d’Anoia a Subirats, de Mediona a Igualada i de Sant Sadurní a Piera.

El subdirector general de Coordinació i Gestió de la Direcció General del Transport Terrestre de la Generalitat, Benjamí Cubillo, va exposar els criteris que han tingut en compte a l’hora de fer la major part de les propostes: garantir l’arribada a primera hora del matí a Vilafranca des de tots els municipis de la comarca i preveure una estada suficient per poder fer gestions, reforçar els horaris dels municipis amb menys freqüència de pas, i coordinar els horaris del transport públic per carretera amb els horaris d’altres serveis (centres educatius d’ESO i Batxillerat, serveis sanitaris, ferrocarrils, etc.).

Vilafranca del Penedès, 21 de juliol de 2010

 

Per a més informació:

Cristina Sàenz de Santamaria, cap de Comunicació del Consell Comarcal - Tel. 93 890 00 00 ext. 9331


 

 

Destaquem