Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació del Cicle formatiu de "Cures auxiliars d'infermeria"

Ahir dijous, dia 7 d'octubre, es va presentar oficialment a l'institut Milà i Fontanals, de Vilafranca, el nou cicle formatiu de grau mitjà "Cures auxiliars d'infermeria".

 

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull; el president del Consell Comarcal, Jordi Girona; el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí; el gerent de l'Hospital de l'Alt Penedès, Francesc Ferrer, i el director de l'IES Milà i Fontanals, Pere Martí.

 

 

 

Pere Martí va afirmar que "el curs ha començat magníficament (...) De dificultats sempre n'hi ha, però el professorat viu la seva feina amb una actitud tan positiva que els alumnes estan força motivats". També va explicar que inicialment es preveia fer un sol grup, però que la demanda de places va fer que finalment es fessin dos grups de 30 alumnes cadascun. Ambdós en horari de tarda, perquè així ho van demanar els alumnes en fer la sol·licitud.

Actualment el cicle formatiu de Cures auxiliars d'infermeria dura un any, però es pot cursar en dos si es fan les 400 h de pràctiques en acabar els crèdits teòrics. Probablement, a partir del curs 2011-2012 el cicle formatiu tindrà una durada de dos anys, però això dependrà de quan publiqui el Ministeri d'Educació els nous currículums de la Llei Orgànica d'Educació.

Pere Martí va recordar que les primeres converses amb l'Ajuntament de Vilafranca i l'Hospital de l'Alt Penedès van començar l'any 2007, però que finalment el tema es va desencallar amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació del Consell Comarcal.

El gerent de l'Hospital, Francesc Ferrer, va parlat sobre l'alt grau de formació del personal que treball al món sanitari i de la necessitat d'actualització constant dels professionals per poder incorporar els nous avanços tècnològics. En aquest sentit, 40 alumnes del cicle formatiu faran les seves pràctiques a l'Hospital de l'Alt Penedès, i entre 10 i 15 alumnes, a la residència Ricard Fortuny.

Josep Francí, director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, va informar sobre el bon moment que travessa la Formació Professional a tots els instituts de Catalunya. Francí va dir que "la crisi ha fet augmentar la demanda de formació, però l'augment de la demanda s'explica també perque la Formació Professional s'ha fet molt més atractiva". També va felicitar el director de l'IES Milà i Fontanals per haver estat capaç de buscar les complicitats necessàries per tirar endavant aquest nou projecte educatiu.

 

 

El president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Girona, va exposar que, amb l'aprovació de la Llei de la Dependència, al territori falten professionals amb aquest perfil, per la qual cosa va augurar que els alumnes del cicle formatiu de Cures auxiliars d'infermeria tindran "múltiples sortides laborals a la comarca". Girona va plantejar la necessitat de crear "nous cicles formatius als instituts de la comarca, que donin resposta a la demanada real de les indústries de l'Alt Penedès".

Va cloure la presentació l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va explicar que ell també havia estat escèptic sobre la possibilitat d'aconseguir aquest cicle formatiu per a la comarcal, per la qual cosa va donar les gràcies a tots els que al llarg del temps hi han cregut i han treballat per fer-lo realitat, especialment el director del Milà i Fontanals. Regull va afegir que "ara hem d'aconseguir un ensenyament universitari per a Vilafranca, perquè a l'Alt Penedès hi ha més de 1.000 persones que treballen en el sector sanitari".

 

Destaquem