Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PRESENTAT EL MÈTODE HIPOPRESSIU AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

Toni Riera, entrenador nacional del Mètode Hipopressiu, va ser l’encarregat d’explicar al públic que va assistir a la presentació el que ell va definir com “un nou paradigma per a la salut i l’exercici físic”.

 

El dijous 30 de maig, es va fer una xerrada al Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitzada conjuntament per la Conselleria d’Esports i el Centre d’Activitats i Salut de Vilafranca, per presentar el Mètode Hipopressiu de Marcel Caufriez.

El conseller comarcal d’Esports, Xavier Rojo, va presentar el conferenciant i la sessió, que forma part dels cicle de xerrades de temàtica esportiva que anualment organitza el Consell Comarcal amb l’objectiu d’animar les persones de totes les edats a mantenir un estil de vida actiu.

Toni Riera, gerent del Centre d’Activitats i Salut i màster tràiner nacional del Mètode Hipopressiu, va explicar l’origen d’aquest conjunt d’exercicis creats pel metge belga Marcel Caufriez. Caufriez va observar, amb sorpresa, que les pacients que feien exercicis abdominals tradicionals en el postpart tenien més problemes de recuperació que les pacients que no en feien. Va començar a investigar la neuromiostàtica visceral i va idear nombroses tècniques per facilitar la recuperació del postpart i la reeducació uro-ginecològica.

Els exercicis hipopressius són una combinació de tècniques respiratòries i posturals que provoquen una activació reflexa (involuntària) de la faixa abdominal. La millora del funcionament de la faixa abdominal ajuda a contenir la pressió intraabdominal i reforça el funcionament de l’esquelet. Els exercicis hipopressius no només faciliten la recuperació postpart, sinó que tenen nombrosos beneficis per a ambdós sexes: corregeixen l’esquema corporal, disminueixen el mal d’esquena, milloren els paràmetres respiratoris i el rendiment esportiu (fins i tot en esportistes d’elit), prevenen hèrnies i pinçaments vertebrals, disminueixen el perímetre de la cintura, etc. En el cas de les dones, aquests exercicis ajuden a evitar i a millorar la incontinència urinària d’esforç, i en el cas dels homes, ajuden a prevenir la inflamació prostàtica i a recuperar-se de la incontinència urinària derivada de les operacions de càncer de pròstata.

Pel que fa a les contraindicacions, el mètode hipopressiu no és adequat per a les embarassades ni per a les persones hipertenses. Tampoc no és recomanable fer exercicis hipopressius després de menjar o abans d’anar a dormir.

La xerrada de Toni Riera va acabar amb una demostració pràctica i amb alguns exercicis compartits amb tot el públic de la sala per comprovar que el Mètode Hipopressiu és una tècnica a l’abast de tothom.

Vilafranca del Penedès, 31 de maig de 2013

 

Destaquem