Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PRIMERA ACCIÓ FORMATIVA DEL PROJECTE KUBIK

35 tècnics i tècniques d’Ocupació de l’Administració local i comarcal van participar en el Curs d’habilitació com a informador i orientador sobre el procediment de reconeixement i acreditació de competències professionals

 

En el marc del projecte Kubik, que té com a objectiu treballar aliances entre diferents sectors econòmics per tal de generar noves oportunitats de negoci i nous perfils professionals que ajudin a millorar la competitivitat i a generar ocupació, el Consell Comarcal de l'Anoia, en col·laboració amb els consells comarcals de l’Alt Penedès i el Bages, va organitzar un Curs d’habilitació com a informador i orientador sobre el procediment de reconeixement i acreditació de competències professionals.

L’acreditació de competències és un aspecte clau a l’hora de millorar el currículum de les persones amb experiència laboral i en situació d’atur, però per informar i orientar sobre aquesta acreditació cal rebre una formació especialitzada reconeguda per l’Institut Català de les Qualificacions Professionals del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Els curs va començar el 17 de juny i fa finalitzar el 12 de juliol i estava adreçat als tècnics d’Ocupació de les administracions locals i comarcals de la Xarxa Hinterland. La Xarxa Hinterland està formada per 7 territoris de Catalunya (l’Anoia, l’Alt Penedès, el Bages, el Baix Penedès, el Garraf, el Lluçanès i la Segarra) que col•laboren des de l’any 2005 en els àmbits de la promoció econòmica i el foment de l’ocupació.

Els territoris de la Xarxa Hinterland han impulsat diferents projectes, el darrer dels quals és el projecte innovador Kubik que es durà a terme al llarg de 2013. El projecte Kubik està organitzat en 3 antenes de treball (el Consell Comarcal de l’Anoia, el Consell Comarcal del Bages i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès). Cada antena està especialitzada en 3 sectors econòmics i comparteix el sector de les energies renovables, que es treballa transversalment. L’antena de l’Alt Penedès coordina les accions que es duen a terme en l’àmbit de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i està especialitzada en els sectors agroalimentari, turístic i de les Tecnologies de la informació.

Vilafranca del Penedès, 18 de juliol de 2013
 

Destaquem