Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PRODUCTES DE L’ALT PENEDÈS, A LA FIRA “MERCAT DE MERCATS”

El cap de setmana passat es va celebrar, a la plaça de la Catedral de Barcelona, la tercera edició de la fira Mercat de Mercats. En aquesta fira s’exposen i es venen productes artesans agroalimentaris de tot Catalunya; també es fan degustacions per a visitants i compradors.

 

La fira Mercat de Mercats està organitzada per l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, i té com a objectiu donar a conèixer els mercats i els productes de proximitat que en ells s'hi troben.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació i l’Oficina de Mercats i Fires Locals, va disposar d'un espai privilegiat on fer difusió dels productes inclosos dins la Xarxa de Productes de la Terra. La Diputació va seleccionar alguns dels productes agroalimentaris tradicionals de cada comarca, que en el cas de l’Alt Penedès van ser el gall del Penedès (de Cal Tinons i de la Granja Rural d’Espitlles), l’oli ecològic d’oliva arbequina extraverge, les figues i els tomacons ecològics (de la finca Cal Sis Dits) i les Catànies Via. Aquestes quatre empreses formen part de l’Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, creada a instàncies del Consell Comarcal.

La vicepresidenta del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal, Lluïsa Llop, va visitar l’estand i va destacar la importància que els productes agroalimentaris de la comarca trobin espais on poder-se comercialitzar “ja que tenim qualitat suficient... el que ens cal és sortir a vendre”.

Vilafranca del Penedès, 22 d’octubre de 2012
 

Destaquem