Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte de cooperació del Consell Comarcal de l'Alt Penedès al Marroc

El projecte de cooperació del Consell Comarcal al Marroc va cristal•litzar amb la inauguració, ahir dimarts 19 de juliol, del Servei d’Informació Ciutadana i Comunicació de l’Ajuntament d’Ajdir.
Projecte de cooperació del Consell Comarcal de l'Alt Penedès al Marroc
Ajuntament d'Ajdir

 

Aquest projecte va néixer de la voluntat del Servei d’Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l’Alt Penedès de dur a terme un projecte de cooperació directa basat en la transferència de coneixements entre administracions públiques. Respon també a la voluntat de l’equip polític i tècnic de l’Ajuntament d’Ajdir d’organitzar l’atenció a la seva ciutadania i millorar la comunicació amb la població per tal de prestar un millor servei.

Històricament l’Administració pública local al Marroc no ha complert la funció de ser proveïdora de serveis a la ciutadania, i han estat les associacions les que han omplert aquest buit. La població desconeix com dur a terme tràmits i gestions davant l’Administració i hi ha una gran distància entre l’Administració i la ciutadania.

Ajdir és un municipi ubicat a la província d’Al Hoceima, la regió de procedència de la major part de la població marroquina nouvinguda a l’Alt Penedès. El Servei d’Informació Ciutadana i Comunicació informarà sobre tràmits relacionats amb els serveis tècnics municipals i sobre moviments migratoris (ex. tràmits per demanar llicències per a la construcció, tràmits per al reagrupament familiar, etc.). També coordinarà la comunicació interna i externa de l’Ajuntament, per facilitar l’accés a la informació i fer un exercici de transparència. Posteriorment, quan aquests àmbits de treball s’hagin consolidat, es començarà a fer una tasca similar en àmbits com el turisme, el desenvolupament econòmic i el medi ambient.

Aquest projecte ha rebut el suport de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i de diversos municipis de l’Alt Penedès. Des que es va iniciar l’any 2010, s’han dut a terme múltiples actuacions, entre les quals destaquen la formació rebuda pel personal de l’Ajuntament d’Ajdir en matèria de noves tecnologies, idiomes i comunicació; una setmana de formació i assessorament de personal de l’Ajuntament d’Ajdir a l’Alt Penedès durant el mes de maig de 2011, amb visites a diferents administracions locals (Consell Comarcal, Ajuntament de Vilafranca i Ajuntament de Gelida), i la visita de treball de personal tècnic del Consell Comarcal a l’Ajuntament d’Ajdir durant el mes de juny.

 

 


 

Destaquem