Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PROPERA CONSTITUCIÓ DE LA TAULA COMARCAL CONTRA ELS DESNONAMENTS A L’ALT PENEDÈS

El dijous 25 d’abril, es va celebrar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès una reunió entre representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Càritas, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Vilafranca, amb vistes a constituir la Taula comarcal contra els desnonaments a l’Alt Penedès.

 

Els assistents a la reunió, Francesc Olivella i David de Izaguirre (Consell Comarcal), Josep M. Martí (Ajuntament de Vilafranca), Conxita Marquès i Raquel Avilés (Càritas) i Xavier Navarro i Gemma Campos (PAH), entre d’altres, van acordar oferir a la Delegació del Col•legi d’Advocats, a la Sindicatura de Greuges de Vilafranca i a la Degana dels Jutjats de Vilafranca, que s’afegeixin a la Taula comarcal contra els desnonaments.

Els objectius de la Taula són: fer arribar a les persones i a les famílies tota la informació i els recursos públics i privats disponibles, paralitzar els desnonaments de residència habitual dels deutors de bona fe, donar alternatives a l’ocupació de vivendes i unificar l’atenció que reben els usuaris que s’adrecen als Serveis Socials locals i comarcals.

La taula es constituirà definitivament el 13 de maig, quan cada institució hagi escollit els seus representants, i es reunirà cada dues setmanes. Ahir, el Consell Comarcal va elevar al Consell d’Alcaldes la proposta de participació, per la qual cosa també formaran part de la Taula 2 o 3 alcaldes de l’Alt Penedès. A la constitució de la Taula, es convidarà un representant de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, que no formarà part de la taula permanentment.

Amb posterioritat a la constitució definitiva, es farà una reunió entre membres de la PAH, Càritas i treballadors dels serveis d’Acció Social i d’Habitatge de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal. Junts elaboraran un tríptic informatiu perquè les persones que s’enfrontin a un desnonament coneguin diferents opcions d’actuació per evitar la pèrdua de l’habitatge i perquè les persones desnonades o en situació de vulnerabilitat sàpiguen quins recursos de tot tipus tenen al seu abast i on es poden adreçar. El Consell Comarcal de l’Alt Penedès es farà càrrec de l’edició del tríptic i totes les parts implicades contribuiran a la seva difusió.

Durant la reunió del dia 25 d’abril, la PAH va presentar una proposta de protocol d’actuació que totes les parts analitzaran i que es consensuarà en la reunió del 13 de maig. En aquest protocol es definiran els col•lectius més vulnerables als quals s’adreça preferentment aquesta iniciativa, els àmbits d’actuació de la Taula i les accions coordinades que es duran a terme per ajudar aquests col•lectius.

Vilafranca del Penedès, 26 d’abril de 2013

 

Destaquem