Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PROPERA PRESENTACIÓ DE L’AGENDA 21 DE L’ALT PENEDÈS AL CONSELL COMARCAL

El dijous 18 d’octubre, a les 6 de la tarda, es presentarà el Pla d’Acció Comarcal de l’Agenda 21, un conjunt de propostes per assolir un model de desenvolupament sostenible a la comarca.

 

Els objectius generals de l’Agenda 21 supramunicipal són: fer compatible el desenvolupament local i comarcal amb la utilització sostenible dels recursos, conservar la biodiversitat, establir polítiques integrades que permetin superar els dèficits mediambientals, i fomentar la participació i la implicació dels sectors econòmics i socials dels municipis en relació amb el desenvolupament sostenible.

L’Alt Penedès és la primera comarca de Catalunya i el primer territori de l’Estat espanyol que ha estat capaç d’elaborar una Agenda 21 supramunicipal que coordina tots els Plans d’Acció locals.

L’elaboració de l’Agenda 21 de l’Alt Penedès ha estat finançada per la Diputació de Barcelona. Va començar l’any 2011 amb una auditoria ambiental sobre la gestió municipal de l’aigua, els residus, l’aire, l’energia, la mobilitat, el planejament urbanístic, etc. Durant la fase d’auditoria, es van avaluar també una sèrie de factors: la contaminació acústica i atmosfèrica, els aforaments de trànsit, els sistemes naturals del municipi, etc.

Amb aquestes dades es va redactar una memòria ambiental descriptiva i es va fer un diagnòstic dels punts forts i febles de cada municipi. D’aquest diagnòstic se’n deriven els Plans d’Acció Locals, amb propostes concretes d’actuació per als municipis pautades en el temps.

La presentació del Pla d’Acció Comarcal de l’Agenda 21 es farà en un acte públic a la seu del Consell Comarcal. Les persones que estiguin interessades a assistir-hi cal que confirmin la seva assistència a l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal (Tel. 93 890 62 51).

Vilafranca del Penedès, 9 d’octubre de 2012
 

Destaquem