Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Proposta de col·laboració en matèria de Cooperació del Consell Comarcal als ajuntaments de l'Alt Penedès

 

Des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, volem fer una rectificació i un aclariment amb relació a la notícia que vàrem penjar en la nostra web sobre la sessió ordinària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès del dijous 27 de setembre.

En el transcurs de la sessió, la consellera comarcal de Cooperació, Carmen Chichoné, va demanar al conjunt dels alcaldes que procuressin destinar el 0,7% dels pressupostos municipals al desenvolupament de països empobrits, seguint la recomanació formulada per l’ONU.

També va exposar les diferents línies de treball que el Servei Comarcal d’Igualtat i Ciutadania ha posat en marxa ara fa un any en matèria de cooperació, solidaritat i pau i va demanar recolzament econòmic als ajuntaments per a aquests projecte, sense que aquest recolzament sigui en detriment de les aportacions que decideixin fer a les ONG i altres organismes dedicats a la cooperació.

La voluntat del Servei Comarcal d’Igualtat i Ciutadania és sumar esforços i tractar de coordinar i optimitzar els recursos, sempre que sigui possible, per reforçar el treball que des de l’Alt Penedès es fa en l’àmbit de la cooperació.

Finalment, aprofitem aquest comunicat per fer un aclariment amb relació al projecte d’Al Hoceima (Marroc), esmentat en el diari “El Punt” en data 19 d’octubre i a la web www.somvilafranca.cat. Aquest projecte consisteix bàsicament en la creació d’un servei d’informació i comunicació ciutadana i, tot i desenvolupar-se en la mateixa àrea geogràfica que els projectes promoguts per una ONG de l’Alt Penedès, és una iniciativa del Servei Comarcal d’Igualtat i Ciutadania i és totalment independent d’aquells.

El projecte de cooperació amb Al Hoceima té un marcat interès comarcal, perquè la major part de persones marroquines que viuen a l’Alt Penedès provenen d’aquella província i la informació que puguin rebre al Marroc ens permetrà millorar el procés d’acollida als municipis de la nostra comarca.

 

Carmen Chichoné
Consellera Comarcal de Cooperació

Destaquem