Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RIUS & RIUS LLIURA AL CONSELL COMARCAL DIVERSES OBRES PER A LES BIBLIOTEQUES DE L'ALT PENEDÈS

El dimecres 22 de febrer, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va acollir l’acte de lliurament de les obres destinades als fons de les biblioteques de l’Alt Penedès. Santi i Miquel Rius, directors gerents de Rius & Rius, va fer donació dels llibres al president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, en presència del president i el vicepresident de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat i Joan Solé Bordes respectivament, i de l’autor d’un dels llibres, Ramon Viader.

 

La col•laboració de la consultoria vilafranquina en l’edició i la difusió de llibres, fonamentalment de temàtica vitivinícola i del món agrari en general, és una manifestació de la trajectòria i de l’aposta empresarial de Rius & Rius Assessors d’implicar-se en els diversos àmbits que configuren l’univers del sector vitivinícola (incloent-hi els àmbits de la formació i la investigació).

El recull d’obres d’aquesta donació la configuren les “Ponències del Simposi de Manuel Milà i Fontanals”, editades a càrrec de l’Institut d’Estudis Penedesencs amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i Rius & Rius Assessors; “Un sueño en la Champagne”, de Jordi Melendo, enòfil i assessor de Rius & Rius en l’àrea de Comunicació des fa més de vint anys, i la monografia “Vi, Cos i Cervell”, del Dr. Ramon Viader, consultor de l’àrea d’Enologia de Rius & Rius des fa més de trenta anys, editada per l’Institut d’Estudis Catalans. El llibre del Dr. Viader va ser editat originalment en italià; la traducció al català ha comportat un treball terminològic molt important per part dels filòlegs de l’IEC (el llibre empra un ampli vocabulari especialitzat per descriure els vins amb els sentits del gust, la vista i l’olor).

Aquesta col•laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’adscriu en el marc de les iniciatives conjuntes que Rius & Rius sosté amb un elevat nombre d’institucions i entitats amb l’objectiu de relacionar transversalment l’entorn vitivinícola en qualsevol dels seus vessants (històric, econòmic, social o agrícola, entre d’altres).

Vilafranca del Penedès, 22 de febrer de 2012

 

Destaquem