Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'aixequen les restriccions a la circulació de vehicles per la campanya de la verema

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès ha pactat amb el Servei Català de Trànsit un aixecament temporal i excepcional de les restriccions a la circulació per als vehicles de la verema.

 

Actualment, hi ha mesures que restringeixien la circulació de vehicles de mercaderies (camions, tractors, etc.) els caps de setmana, els dies festius i els períodes de vacances. La finalitat d'aquestes restriccions és garantir la mobilitat dels usuaris, augmentar la fluïdesa de la xarxa viària i millorar la seguretat viària.

 

Malgrat que la llei ja preveu algunes excepcions, aquestes no contemplaven el transport de raïm i el seus derivats entre vinyes i cellers durant els mesos en què té lloc la verema. Per això ja hi va haver alguns conflictes durant la campanya de la verema de l'any passat.

 

Donat que a Catalunya l'adopció d'aquestes mesures  és competència de la Generalitat, enguany els responsables del Consell Comarcal es van adreçar al Servei Català de Trànsit per demanar un aixecament de les restriccions específica per a aquests vehicles.

 

Fruit de la correspondència prèvia i de la reunió mantinguda el dia 29 de juliol entre els consellers comarcals de Mobilitat,  Josep Tort, i de Desenvolupament i Ocupació, Lluís Ràfols, amb el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez-Moya, i el responsable de Gestió de Trànsit, Jean Charles Peña, la Generalitat va aprovar una autorització especial de circulació de caràcter temporal i excepcional per a la campanya de la verema, que a l'Alt Penedès afectava els trams de circulació de la N-340 entre Cervelló i Vilafranca i la totalitat de l'AP-7.

 

Des del Consell Comarcal es va demanar l'ampliació del termini aprovat inicialment pel Servei Català de Trànsit (el 24 de setembre) fins al final de la campanya de la verema. També es va demanar l'ampliació dels trams de la carretera A-2 entre Martorell i Cervera.

 

Finalment, el Servei Català de Trànsit va aixecar excepcionament les restriccions a tots els vehicles que transportin productes de la verema i els seus derivats, entre les vinyes i els cellers i a la inversa, carregats o buits, en qualsevol de les vies de la xarxa viària catalana, fins al 31 d'octubre de 2010.

 

Un cop va ser notificat per escrit aquest acord al Consell Comarcal, el seu president ho ha comunicar a les associacions i gremis del sector vitivinícola del Penedès (DO Penedès, Consell Regulador del Cava, Associació de Viticultors del Penedès, Unió de Pagesos, Covides, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Associació Vinícola Catalana i Institut del Cava) perquè en fessin difusió entre els seus associats.

 

Tots els conductors de vehicles destinats a la verema hauran de portar la documentació exigida per l'odre FOM/238/2003 i, quan viatgin amb el vehicle buit, hauran de justificar el recorregut amb els comprovants corresponents.

 

Destaquem