Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"TASTA EL PENEDÈS" SERÀ EL LEMA DISTINTIU DELS PLATS CUINATS AMB PRODUCTES AUTÒCTONS

El Consell Comarcal, el Gremi de Restauració i l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès posen en marxa una iniciativa perquè els restaurants de la comarca serveixin plats elaborats amb productes agroalimentaris artesans locals. Així es va decidir dilluns en la reunió celebrada a la seu del Consell Comarcal entre els presidents i els vicepresidents dels 3 organismes.

 

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va editar l’any 2011 el “Catàleg de productes de la terra i artesania alimentària de l’Alt Penedès”, en el qual s’integren més d’un centenar d’artesans de la comarca agrupats en funció dels productes agroalimentaris que produeixen o elaboren: cacao, cafè, oli, fruita, verdura, llet, pa, pastisseria, confiteria, cervesa, aviram, carn i tots els seus derivats.

Alguns d’aquests artesans es van agrupar en una associació de nova creació per tal de promocionar i comercialitzar conjuntament els seus productes.

Ara, de la mà del Consell Comarcal, aquests artesans es trobaran amb els restauradors de la comarca en una jornada que es farà el dimarts 24 d’abril a la seu del Consell Comarcal. Aquesta jornada de col•laboració servirà per potenciar les empreses d’ambdós sectors (agroalimentari i de restauració), també obrirà nous canals per millorar la comercialització dels productes Km0 penedesencs i, finalment, serà l’ocasió per concretar una oferta de plats (primers, segons i postres) cuinats amb productes de la terra que es podran trobar a les cartes dels restaurants.

El Gremi de Restauració distingirà els restaurants col•laboradors amb el lema i el logotip “Tasta el Penedès” i vetllarà perquè els plats elaborats amb productes de la terra estiguin presents en les seves cartes.

Vilafranca del Penedès, 28 de març de 2012

 

Destaquem