Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada anual de la Gent Gran de l’Alt Penedès

El dimecres 13 de juny, es va celebrar a la pista esportiva de Guardiola de Font-rubí la MostrActiva-Festa de la Gent Gran de l'Alt Penedès, que organitza el Consell de la Gent Gran de l'Alt Penedès amb el suport del personal del Servei d'Acció Social del Consell Comarcal.
Trobada anual de la Gent Gran de l’Alt Penedès
Homenatjats amb la distinció “Gent Gran amb Mèrit 2012”

 

En el marc de la festa, es van poder visitar la 14a Mostra d’Activitats Lliures dels Casals de Gent Gran de l’Alt Penedès (MostrActiva) i l’exposició del V concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”. En aquesta edició de la MostrActiva, hi van participar 36 casals i associacions de gent gran de l’Alt Penedès i s’hi van exposar més de 100 peces realitzades pels assistents als tallers de manualitats d’aquests casals i associacions.
Després de visitar la MosrActiva, va començar el lliurament del premi del concurs de fotografia “Mirades des de l’Experiència”, organitzat pel Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Alt Penedès amb el patrocini de Caixa Penedès i que enguany tenia com a tema "Postes o sortides de sol al Penedès". Els guanyadors van ser Natividad Asenjo, de la Granada (1r premi); M. Rosa Ferré, de Vilafranca (2n premi), i Pere Pauné, de Vilafranca (3r premi).
La festa va continuar amb el lliurament de recordatoris als representants dels casals i les associacions de gent gran que van participar a la MostrActiva 2012. El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella; l’alcalde de Font-rubí, Xavier Lluch; la consellera comarcal de la Gent Gran, Carme Villanueva; l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret; el diputat provincial Ramon Riera, i el membre de la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran de l’Alt Penedès, Ricard Serra; van lliurar els recordatoris i van felicitar els alumnes dels tallers de manualitats per la qualitat dels treballs exposats. Francesc Olivella va recordar que enguany se celebra l’Any Internacional de l’Envelliment Actiu i va posar com a exemples d’envelliment actiu l’associacionisme de la gent gran, l’assistència als tallers de manualitats, la participació en el concurs de fotografia i qualsevol forma de participació ciutadana de la gent gran.
Després del lliurament de premis i recordatoris, es van homenatjar les “Persones Grans amb Mèrit 2012”, 20 persones que, a proposta dels casals i les associacions de gent gran, van rebre aquesta distinció del Consell Comarcal en reconeixement a la seva trajectòria vital i a la seva participació en tasques de voluntariat social o cultural: Francisco Julià (Sant Llorenç d’Hortons), Joan Padilla (Sant Cugat Sesgarrigues), Joana Ferrer (la Granada), Maria Amenós (Pacs del Penedès), Josep M. Aragonès (Torrelavit), Núria Rafecas (Sant Quintí de Mediona), Isabel Àngela Laso (Torrelles de Foix), Amadeu Esteve (Subirats), Salvador Escofet (Puigdàlber), Artur Trabal (Santa Fe del Penedès), Dolores Molina (el Pla del Penedès), M. Lluïsa Garcia (Santa Margarida i els Monjos), Albert Surià (Font-rubí), M. Asunción Jové (Sant Pere de Riudebitlles), Palmira Cañas (Castellet i la Gornal), Joan Guilera (Sant Sadurní d’Anoia), Teresa Callau (Vilafranca del Penedès), Rosa Tutusaus (Mediona), Teresa Galofré (la Ràpita) i Ernesto Gallart (les Cabanyes).
Tot seguit, la Coral de Font-rubí va interpretar diferents peces de música tradicional catalana. La festa de la gent gran de l’Alt Penedès va acabar amb un refrigeri per a tots els assistents ofert per l’Ajuntament i l’Associació de Gent Gran de Font-rubí.
Vilafranca del Penedès, 11 de juny de 2012

 

Destaquem