Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

UNA DELEGACIÓ D’AJDIR, AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS

La setmana del 15 al 19 d’octubre, una delegació de tècnics i polítics de l’Ajuntament d’Ajdir (Marroc) van participar en les sessions formatives que els va organitzar el Servei de Cooperació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

 

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte de Cooperació directa promogut pel Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Ajdir, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Ajdir és la zona d’on provenen la majoria de persones immigrades d’origen marroquí que viuen a la comarca de l’Alt Penedès. La finalitat del projecte de Cooperació és reforçar la governança local i la cultura democràtica a Ajdir, millorant la qualitat de vida de la població i obrint espais de participació ciutadana perquè la població pugui incidir en la presa de decisions. Aquests objectius es van traduir en la creació d’un Servei d’Informació Ciutadana i Comunicació a l’Ajuntament d’Ajdir l’any 2011, que ha comportat una revisió de l’estructura i l’organització internes de l’Ajuntament i una reflexió sobre quina ha de ser la relació de l’Administració local amb la ciutadania i com s’ha de dur a terme.

La formació organitzada enguany pel Consell Comarcal, per continuar i consolidar aquest Servei d’Informació Ciutadana i Comunicació, s’ha centrat principalment en el disseny, la implementació i l’avaluació d’un Pla de Comunicació Local. També s’han fet reunions amb les responsables tècniques de 4 serveis del Consell Comarcal (Oficina d'Atenció Ciutadana, Cultura, Esports i Serveis Socials) afins als serveis que presta l’Ajuntament d’Ajdir, i s’ha mantingut una reunió de treball amb una representació de l’Ajuntament de Vilafranca.

Vilafranca del Penedès, 5 de novembre de 2012

 

Destaquem