Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

VISITA GUIADA ALS ESPAIS DE LA GUERRA CIVIL A L’ALT PENEDÈS

L’Institut d’Estudis Penedesencs, els serveis de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Centre d’Estudis de Subirats, organitzen una visita guiada en autocar, el diumenge 11 de novembre, per visitar els elements patrimonials més destacats relacionats amb la Guerra Civil a l’Alt Penedès.

 

La Guerra Civil espanyola s’inicià el 19 de juliol de 1936, un cop fracassà parcialment el cop d’estat feixista contra el règim republicà. La presència de la guerra fou constant al Penedès, malgrat que el front era a molts quilòmetres de distància. Els elements patrimonials de la Guerra Civil al Penedès han estat catalogats i senyalitzats per tal que puguin formar part dels Itineraris de la Memòria de Catalunya, impulsats des del Memorial Democràtic i la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat.
 

La visita en autocar començarà i acabarà a l’estació d’autobusos de Vilafranca (sortida a les 10 del matí i tornada a les 2 del migdia) i recorrerà els espais següents:
- trinxeres i nius de metralladora de la Línia 3 de defensa de l’exèrcit republicà a la serra d’Ordal (Subirats),
- aeròdrom republicà de Sabanell (Font-rubí – Torrelavit),
- aeròdrom republicà de Pacs-Vilobí i refugis de Can Maiol i del Sadurní,
- Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA), refugi del Serral i aeròdrom (Santa Margarida i els Monjos),
- presó del Castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos),
- espais de la Memòria Democràtica de Vilafranca del Penedès.
 

Les persones que es vulguin inscriure a la visita ho poden fer fins al dilluns 5 de novembre, a la seu de l’Institut d’Estudis Penedesencs (C/ dels Ferrers, 54, baixos, de Vilafranca - Tel. 93 892 19 79 - 669 882 959, secretaria@iepenedesencs.org). El preu de la visita guiada i el transport és de 10 € per persona.
 

Tots els participants rebran un mapa-guia dels Itineraris de la Guerra Civil al Penedès editat pel Memorial Democràtic i la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat.
 

Vilafranca del Penedès, 1 d’octubre de 2012
 

Destaquem