Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XERRADA I EXPOSICIÓ AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL

El Servei d’Acció Social del Consell Comarcal ha organitzat una exposició titulada “Retrats de dones a l’Alt Penedès – Recull històric”, i una xerrada per presentar l’exposició.
XERRADA I EXPOSICIÓ AL CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDÈS AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL
Grup de cuineres de casament a Vilobí del Penedès – Fons “Salvem les Imatges” – Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès

 

La xerrada es farà el dilluns 14 d’octubre, a les 12 del migdia, a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Isabel Vidal, viticultora i cap sectorial de la vinya i del vi dels Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), serà la responsable de fer la xerrada.
A partir del mes de novembre, l’exposició “Retrats de dones a l’Alt Penedès” es convertirà en itinerant i la podran acollir gratuïtament els ajuntaments i les entitats de la comarca que ho sol•licitin. L’any 2011 el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va organitzar una exposició similar que es va poder visitar en 13 municipis de la comarca.
L’exposició d’enguany consta de 36 fotografies datades entre 1850, les més antigues, i 1970, les més recents. Les fotografies originals estan dipositades a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i pertanyen al Fons del Vinseum, el Fons Lara Pacheco, el Fons Històric de Vilafranca del Penedès i el Fons Salvem les Imatges.
En la majoria dels casos, s’ha identificat el lloc on es van fer: collidors de raïm a Cal Codorniu a Sant Sadurní d’Anoia, forn Cal Blanco a Sant Pere de Riudebitlles, treballadores a Caves Rovellats a la Bleda, dones fent una representació teatral a Pontons, grup de dones amb un infant a Mediona, etc.
A través de les imatges, l'exposició proposa un viatge al passat per prendre consciència de l’aportació de les dones penedesenques, i les dones del món rural en general, al llarg de la història, no només en l’esfera familiar i domèstica sinó també en l’esfera pública.
Vilafranca del Penedès, 2 d’octubre de 2013
 

Destaquem