Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès posa a disposició de les persones i les famílies un simulador on line que els permetrà calcular si compleixen els requisits per demanar una moratòria per al pagament del lloguer

El Servei Comarcal d’Habitatge continua prestant servei a la ciutadania de l’Alt Penedès durant l’estat d’alarma. Des que es va declarar, el 14 de març, el Servei d’Habitatge ha atès més de 200 consultes per telèfon (608 757 665) i per correu electrònic (habitatge@ccapenedes.cat). Aquest servei es presta en coordinació amb la resta de serveis del Consell Comarcal (molt especialment, amb els Serveis Socials i el Servei de Mediació Ciutadana ) i en coordinació amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Es recomana a totes les persones que tinguin dubtes o dificultats amb el seu lloguer o hipoteca, o bé que vulguin fer consultes relacionades amb les mesures aprovades per l’Estat amb relació a les moratòries per al pagament del lloguer o la hipoteca,  o que rebin propostes de les seves entitats bancàries o dels propietaris del seu habitatge, que s’adrecin al Servei Comarcal d’Habitatge per rebre informació i orientació abans de prendre cap decisió.

A la pàgina d’inici de la web del Consell Comarcal es poden trobar, dins l’apartat Destaquem/Covid 19 i actualitzades dia a dia, les informacions d’interès en matèria d’Habitatge, els models de sol·licitud de les diferents moratòries i, com a novetat, un simulador on line per calcular si les persones i famílies compleixen els requisits per accedir a les moratòries per al pagament del lloguer establertes per l’Estat. Aquest simulador ha estat elaborat conjuntament amb el Servei d’Informàtica del Consell Comarcal i és accessible des de qualsevol dispositiu. Introduint les dades d’ingressos i despeses de cada llar, s’obté una resposta immediata sobre si es pot o no sol·licitar aquesta moratòria.

D’altra banda, els propietaris d’habitatges que es plantegin llogar el seu habitatge poden consultar també al Servei Comarcal d’Habitatge com fer els tràmits i les condicions contractuals del lloguer. O bé, si hagin tingut o pensen que tindran algun impagament per part dels seus llogaters, poden consultar el seu cas, per telèfon o per correu eletrònic, sense cap compromís.

Finalment, s’informa que la convocatòria ordinària d’ajuts per al pagament del lloguer de la Generalitat, que normalment s’obria en aquesta època de l’any i que es tramitava des del Consell Comarcal, està temporalment suspesa. Qualsevol dubte amb relació a aquests ajuts es pot traslladar també al Servei Comarcal d’Habitatge, preferentment per correu electrònic.

Vilafranca del Penedès, 16 d’abril de 2020

 

Més de 200 persones van participar a la 11a edició de la Festa de l’Esport de l’Alt Penedès que organitza la Conselleria d’Esports del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i que enguany es va celebrar a les Caves Vilarnau, a Sant Sadurní d’Anoia.
XI edició de la Festa de l'Esport de l'Alt Penedès
Premiats a la Festa de l'Esport 2010

 

El dijous dia 1 de juliol, al vespre, més de 200 persones van participar a la 11a edició de la Festa de l’Esport de l’Alt Penedès que organitza la Conselleria d’Esports del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i que enguany es va celebrar a les Caves Vilarnau, a Sant Sadurní d’Anoia.

 

 

Cisco de la Cruz, conseller comarcal d’Esports, va explicar els objectius de la Festa de l’Esport de l’Alt Penedès: reconèixer els esportistes i les entitats esportives que tenen una trajectòria esportiva remarcable o que han obtingut resultats esportius rellevants durant la temporada, i reconèixer les entitats i les persones que han contribuït a la promoció i a la pràctica continuada de l’Esport a l’Alt Penedès (clubs esportius, escoles esportives, entrenadors, presidents de clubs esportius, patrocinadors, regidors d’Esports, membres de les juntes, pares, voluntaris i col·laboradors de tot tipus).

 

 

En base a aquests objectius comuns, cadascun dels 17 ajuntaments de l’Alt Penedès que van participar a la 11a Festa de l’Esport va escollir una persona o una entitat del municipi perquè fos guardonada i van ser els alcaldes i els regidors d’Esports els encarregats de presentar els mèrits dels premiats i de donar-los els trofeus.

 

 

Els premiats de la 11a Festa de l’Esport de l’Alt Penedès van ser:

Roser Parellada Massana (Avinyonet del Penedès)
Joan Luque Luque (Les Cabanyes)
Equip de Bàsquet Femení Cadet (Font-rubí)
Club Futbol Sala Gelida Industrial (Gelida)
Campionat Nacional Escolar de Patinatge Artístic – Modalitat Show-Conjunts (la Granada)
Club Futbol Mediona 8Mediona)
Agrupació Esportiva Moja (Olèrdola)
Pau Vallès i Cuevas (el Pla del Penedès)
Ramon Hernández Luque (Puigdàlber)
Joan Sòria Romero (Sant Cugat Sesgarrigues)
Club Esportiu Korretonencs (Sant Llorenç d’Hortons)
Futbol Sala Sant Sadurní (Sant Sadurní d’Anoia)
Equip de Pre-benjamí d’Hoquei del Club Patí Monjos (Santa Margarida i els Monjos)
Bàsquet i Futbol 7 Subirats (Subirats)
Futbol Club Vilafranca i Club Esportiu Xamba (Vilafranca del Penedès)
Francesc Díaz Rosa (Vilobí del Penedès)

 

Van tancar l’acte el president del Consell Comarcal, Jordi Girona, i l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, que van elogiar el paper de totes les persones que fan possible la pràctica esportiva: juntes d’associacions, pares i mares, entrenadors, etc. Aquests voluntaris i voluntàries complementen el treball dels ajuntaments, que tenen l’obligació de vetllar per tenir unes instal·lacions esportives municipals en condicions i recolzar el treball del voluntariat civil.

 

Vilafranca del Penedès, 7 de juliol de 2010


Si necessiteu més informació:

Persona de contacte: Cristina Sàenz de Santamaria, cap de Comunicació - Tel. 93 890 00 00 ext. 9331 – a/e: premsa@ccapenedes.cat

Tècnica responsable del projecte: Mireia Soria - Tel. 93 890 00 00 ext. 9214 – a/e: msoria@ccapenedes.cat

 

El Consell Comarcal va presentar les bases per a un procés de concertació dels diferents agents i per a la creació d'una Agència de Desenvolupament Local com a òrgan gestor i dinamització de l'economia de l'Alt Penedès.
El CC presenta el projecte d'Agència de Desenvolupament Local de l'Alt Penedès
Presentació del projecte d'Agència de Desenvolupament Local de l'Alt Penedès a la sala d'actes del Consell Comarcal

El Consell Comarcal ha dut a terme, en els darrers mesos, un procés de reflexió sobre la situació econòmica de la comarca per tal de detectar els elements que poden afavorir en els propers anys noves inversions productives a l’Alt Penedès.

Amb aquesta finalitat, va contractar una consultoria amb l’encàrrec de realitzar una anàlisi i una diagnosi econòmiques i ocupacionals de la comarca. Al mateix temps, el Consell Comarcal ha actualitzat i millorat les dades recollides sobre els polígons d’activitat econòmica per tal de detectar les necessitats de coordinació supralocal, les mancances de subministraments bàsics, els problemes d’accessibilitat i l’oferta de sòl industrial d’aquests polígons.

Els primers resultats d’aquest treball es varen presentar el passat dijous dia 15 de juliol en el marc d’una jornada titulada “Reptes de l’Economia Comarcal”. A la jornada, organitzada conjuntament amb la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat Penedès Garraf, hi varen participar representants de les principals empreses de la comarca, dels sindicats, de les diferents agrupacions empresarials, d’entitats financeres, directors dels centres educatius que imparteixen Formació Professional, tècnics i especialistes en la gestió econòmica i empresarial i representants dels municipis de la comarca.

Jordi Girona, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va inaugurar la jornada destacant la necessitat de coordinar les polítiques econòmiques i ocupacionals que es realitzen a la comarca. Segons Girona, “cal planificar el futur per tal de garantir una formació i un treball dignes per a tots els penedesencs i totes les penedesenques, pensant especialment en la població més jove”. El president del Consell Comarcal també va destacar “la importància de coordinar la gestió dels polígons d’activitat econòmica per atraure inversions econòmiques que creïn nous llocs de treball, de qualitat i vinculats a la Formació Professional que es pugui oferir a la comarca”. Finalment, va apostar decididament per polítiques que garanteixin la formació de qualitat al llarg de tota la vida, per l’impuls de polítiques que facin possible la igualtat d’oportunitats i pel desenvolupament de noves estratègies de dinamització econòmica del territori.

Després de la intervenció del president del Consell Comarcal, Ramon Ruiz, cap de l’Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, va exposar breument el model d’agències de desenvolupament local que promou la Diputació com a factors clau de les estratègies territorials concertades de desenvolupament econòmic i ocupació.

 

 

Tot seguit, Ezequiel Baró, professor d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, va presentar la diagnosi econòmica i ocupacional de la comarca de l’Alt Penedès, destacant les febleses, fortaleses, amenaces i oportunitats del territori, de la demografia, de l’oferta de treball, de les infraestructures de comunicació i de les diferents activitats econòmiques i del teixit productiu de la comarca. En una segona intervenció, el professor Baró va presentar les bases per a un procés de concertació dels diferents agents i per a la creació d’una Agència de Desenvolupament Econòmic Comarcal com a òrgan gestor i dinamitzador de l’economia de l’Alt Penedès.

Aquesta Agència tindria com a principals objectius la coordinació de les polítiques econòmiques i ocupacionals comarcals, oferint estructures de suport a les noves iniciatives i dissenyant estratègies per tal de garantir la continuïtat del teixit industrial existent a l’Alt Penedès.

Vilafranca del Penedès, 19 de juliol de 2010

 

Per a més informació:

Cristina Sàenz de Santamaria - Cap de Comunicació del CCAP

Tel. 93 890 00 00 ext. 9331 - A/e: premsa@ccapenedes.cat

 

Entre 30 i 40 empreses vitivinícoles del Penedès han assistit durant el mes de juliol a les sessions de formació del seminari titulat “Iniciació a l’estudi de costos en cellers i caves”.
35 empreses vitivinícoles del Penedès van assistir al Seminari sobre gestió de costos en cellers i caves
Seminari sobre gestió de costos en cellers i caves a la sala d'actes del Consell Comarcal

Aquest seminari estava organitzat pel Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Aula Empresarial de Catalunya i Rius i Rius Assessors.

El Consell Comarcal i Rius i Rius Assessors col·laboren habitualment en diverses iniciatives que tenen com a objectiu la millora del sector vitivinícola en qualsevol dels seus vessants: formació especialitzada, xarxa social, recerca històrica, etc. Rius i Rius ha impartit gratuïtament aquest seminari en el marc de les actuacions que duu a terme amb motiu del seu 50è aniversari. 

La formació sobre gestió de costos estava adreçada a les petites i mitjanes empreses elaboradores de vins i caves i als productors de raïm que volen constituir-se com a empreses elaboradores. El Servei de Desevolupament i Ocupació del Consell Comarcal treballa amb el sector vitivinícola, i en concret amb els productors de raïm, perquè un dels seus objectius és fomentar l’emprenedoria i donar suport a la creació d’empreses. El Servei també treballa en la promoció dels sectors emergents, entre ells els “productes de la terra”, i dins aquesta línia es proposa l’objectiu d’incrementar la competitivitat del sector, millorar-ne l’organització i optimitzar la gestió empresarial i la comercialització.

Vilafranca del Penedès, 15 de juliol de 2010

 

 

Si necessiteu més informació:

 • Persona de contacte: Cristina Sàenz de Santamaria, cap de Comunicació- Tel. 93 890 00 00 ext. 9331 – a/e: premsa@ccapenedes.cat
 • Tècnica responsable del projecte: Anna Casanova, cap del Servei de Desenvolupament i Ocupació -Tel. 93 890 00 00 ext. 9136 – a/e: desenvolupament@ccapenedes.cat
 • Coordinador per part de l’empresa: Miquel J. Rius, director-gerent de Rius i Rius Assessors -Tel. 93 817 20 51

 

El dimarts 20 de juliol, es va presentar a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès el Pla de Millora del Transport Públic a la comarca. Aquest pla és l’aplicació, a l’àmbit comarcal, de les directrius recollides al Pla de Transports de Viatgers de Catalunya del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

 

El vicepresident 4t del Consell Comarcal, Cisco de la Cruz, va obrir l’acte explicant que els objectius del Pla eren fer una diagnosi de la situació actual del transport públic a l’Alt Penedès i establir criteris i propostes per millorar aquesta xarxa. De la Cruz va explicar que la millora del transport públic a la comarca és un dels compromisos de l’Equip de Govern del Consell Comarcal per a aquest mandat i va valorar positivament el fet que recull moltes de les peticions proposades des de la institució comarcal, els ajuntaments, les empreses operadores d’autobusos interurbans i els usuaris i les usuàries del transport públic. A instàncies del Consell Comarcal, s’han dut a terme nombroses entrevistes prèvies a la redacció del Pla i es va elaborar una enquesta de necessitats que va ser resposta pels ajuntaments.

La presentació del Pla va anar a càrrec del director general del Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante; el subdirector general de Coordinació i Gestió, Benjamí Cubillo, i el cap del Servei de Ports i Transports de Barcelona, Daniel Fernàndez. Manel Villalante va explicar que el Pla es va començar a redactar l’any 2008 i el seu desenvolupament no finalitzarà fins a l’any 2012. De fet, hi ha propostes de millora que ja s’han aplicat, com l’augment de la freqüència de pas a la ruta Vilafranca-Vilanova (5+5 expedicions diàries) i a la ruta Sant Sadurní-Subirats. D’altres, va explicar el director general, estan pendents de la realització o l’ampliació d’infraestructures (com ara l’estació de l’AVE a Vilafranca o l’Eix Diagonal). I finalment hi ha millores que es volen aplicar, com la modificació de rutes d’autobús perquè parin dins a alguns polígons industrials de Santa Margarida i els Monjos i al polígon de Sant Pere Molanta, que es faran realitat sempre que hi hagi una implicació per part dels col·lectius interessats.

 

 

Entre les propostes, destaquen l’augment de les freqüències de pas en els trajectes següents: Vilafranca–Igualada (3+3 expedicions diàries), Vilafranca i altres municipis de la comarca, en alguns casos mitjançant servei de transport a la demanda (Castellví de la Marca, 1+1; Castellet i la Gornal, 1+1; Olesa de Bonesvalls, 1+1; Sant Quintí de Mediona, 3+3, i Sant Sadurní d’Anoia, 1+2), Sant Sadurní-Barcelona (3+3), Sant Sadurní-Piera, Gelida-Sant Llorenç amb Barcelona (per anar a les universitats), Mediona-Barcelona (1 expedició de tornada al migdia).

També es proposa la modificació d’alguns horaris actuals de diferents rutes, el desdoblament del Servei T-BUS (Gelida-Sant Llorenç d’Hortons-Martorell) en dos itineraris totalment independents, el perllongament fins a Font-rubí (amb parades a l’Alzinar, la Rubiola i l’Avellà) de l’expedició que surt de Vilafranca a les 13,15h i que actualment acaba a Guardiola i l’ampliació fins a Pontons de l’expedició de primera hora del matí que ara surt des de Font-rubí.

Finalment, el Pla de Millora del Transport Públic de la comarca de l’Alt Penedès proposa la creació de 4 nous serveis de transport per carretera: de Sant Llorenç d’Hortons i Gelida a Barcelona per autopista, de Sant Sadurní d’Anoia a Subirats, de Mediona a Igualada i de Sant Sadurní a Piera.

El subdirector general de Coordinació i Gestió de la Direcció General del Transport Terrestre de la Generalitat, Benjamí Cubillo, va exposar els criteris que han tingut en compte a l’hora de fer la major part de les propostes: garantir l’arribada a primera hora del matí a Vilafranca des de tots els municipis de la comarca i preveure una estada suficient per poder fer gestions, reforçar els horaris dels municipis amb menys freqüència de pas, i coordinar els horaris del transport públic per carretera amb els horaris d’altres serveis (centres educatius d’ESO i Batxillerat, serveis sanitaris, ferrocarrils, etc.).

Vilafranca del Penedès, 21 de juliol de 2010

 

Per a més informació:

Cristina Sàenz de Santamaria, cap de Comunicació del Consell Comarcal - Tel. 93 890 00 00 ext. 9331


 

 

L'empresa vilafranquina elaboradora de vins i caves Estel d'Argent seleccionada per participar al programa "Projecta't" de la Generalitat

 

El dimarts 20 de juliol, es va presentar a la Sala Artèria, de Barcelona, el programa Projecta't del Departament de Treball de la Generalitat, destinat a donar un suport personalitzat a 1.000 persones emprenedores que tiguin un projecte empresarial amb possibilitats de consolidació i creixement. 

La presentació de dimarts va consistir en una primera trobada d'emprenedors, empreses i personal assessor de la Xarxa Inicia, de creació d'empreses. El fet de participar al programa Projecta't permetrà a aquestes 1.000 persones participar en seminaris desenvolupats per escoles de negocis de prestigi, tenir un itinerari formatiu individualitzat en camps clau de l'emprenedoria, mantenir reunions d'orientació en el desenvolupament del negoci amb personal tècnic especialista, participar en trobades informals amb persones empresàries consolidades, tenir una valoració dels projectes per a la recerca de finançament i poder presentar els seus projectes empresarials a espais amb inversors.

El Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, com a membre de la Xarxa INICIA, per a la creació d'empreses, va ajudar 6 emprenedors de l'Alt Penedès a presentar-se al programa "Projecta't". El Departament de Treball de la Generalitat va escollir l'empresa elaboradora de vins i caves Estel d'Argent per participar-hi i la va convidar a l'acte de presentació del dia 20.

 

L’Institut Català d’Energia de la Generalitat ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds de subvenció per a la realització d’instal·lacions d’energies renovables corresponent a la convocatòria de l’any 2010.


En concret, es poden sol·licitar ajuts per a la realització d’instal·lacions d’aprofitament de biomassa llenyosa per a la calefacció d’edificis, instal·lacions d’aprofitament de l’energia solar mitjançant captadors solars tèrmics per a usos tèrmics (aigua calenta sanitària, climatització, escalfament de piscines, etc.), instal·lacions d’aprofitament de l’energia solar fotovoltaica de forma autònoma o mixta eòlica-fotovoltaica per a diferents usos i instal·lacions d'equips d'aprofitament d'energia geotèrmica.

Les empreses poden optar també a ajuts per a instal·lacions de producció i aprofitament energètic del biogàs, instal·lacions d'aprofitament de biomassa llenyosa per a usos tèrmics i instal·lacions de transformació de vehicles pesants per ser alimentats amb olis vegetals purs.

Segons els casos, poden optar a aquests ajuts les empreses privades, les agrupacions d’empreses, les institucions sense ànim de lucre, les comunitats de propietaris, les famílies o els particulars.

El termini per a la sol·licitud dels ajuts és el dia 20 de setembre.

Els particulars que estiguin interessats en aquesta línia d'ajuts es poden posar en contacte amb els Serveis Tècnics del seu Ajuntament o amb l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Tel. 93 890 62 51). També poden consultar la informació continguda a la pàgina web de l’Institut Català d’Energia, en l’apartat “Subvencions i ajuts” (www.icaen.net).

Vilafranca del Penedès, 22 de juliol de 2010
 

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès ha pactat amb el Servei Català de Trànsit un aixecament temporal i excepcional de les restriccions a la circulació per als vehicles de la verema.

 

Actualment, hi ha mesures que restringeixien la circulació de vehicles de mercaderies (camions, tractors, etc.) els caps de setmana, els dies festius i els períodes de vacances. La finalitat d'aquestes restriccions és garantir la mobilitat dels usuaris, augmentar la fluïdesa de la xarxa viària i millorar la seguretat viària.

 

Malgrat que la llei ja preveu algunes excepcions, aquestes no contemplaven el transport de raïm i el seus derivats entre vinyes i cellers durant els mesos en què té lloc la verema. Per això ja hi va haver alguns conflictes durant la campanya de la verema de l'any passat.

 

Donat que a Catalunya l'adopció d'aquestes mesures  és competència de la Generalitat, enguany els responsables del Consell Comarcal es van adreçar al Servei Català de Trànsit per demanar un aixecament de les restriccions específica per a aquests vehicles.

 

Fruit de la correspondència prèvia i de la reunió mantinguda el dia 29 de juliol entre els consellers comarcals de Mobilitat,  Josep Tort, i de Desenvolupament i Ocupació, Lluís Ràfols, amb el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez-Moya, i el responsable de Gestió de Trànsit, Jean Charles Peña, la Generalitat va aprovar una autorització especial de circulació de caràcter temporal i excepcional per a la campanya de la verema, que a l'Alt Penedès afectava els trams de circulació de la N-340 entre Cervelló i Vilafranca i la totalitat de l'AP-7.

 

Des del Consell Comarcal es va demanar l'ampliació del termini aprovat inicialment pel Servei Català de Trànsit (el 24 de setembre) fins al final de la campanya de la verema. També es va demanar l'ampliació dels trams de la carretera A-2 entre Martorell i Cervera.

 

Finalment, el Servei Català de Trànsit va aixecar excepcionament les restriccions a tots els vehicles que transportin productes de la verema i els seus derivats, entre les vinyes i els cellers i a la inversa, carregats o buits, en qualsevol de les vies de la xarxa viària catalana, fins al 31 d'octubre de 2010.

 

Un cop va ser notificat per escrit aquest acord al Consell Comarcal, el seu president ho ha comunicar a les associacions i gremis del sector vitivinícola del Penedès (DO Penedès, Consell Regulador del Cava, Associació de Viticultors del Penedès, Unió de Pagesos, Covides, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Associació Vinícola Catalana i Institut del Cava) perquè en fessin difusió entre els seus associats.

 

Tots els conductors de vehicles destinats a la verema hauran de portar la documentació exigida per l'odre FOM/238/2003 i, quan viatgin amb el vehicle buit, hauran de justificar el recorregut amb els comprovants corresponents.

 

El Servei d'Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal i Amnistia Internacional de l'Alt Penedès organitzen una xerrada sobre "Pobresa i Drets Humans", el dimecres 22 de setembre, a les 7 de la tarda.

 

La segona sessió del cicle de xerrades "De 7 a 9", que organitza el Servei d'Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l'Alt Penedès i que tracta temes relacionats amb la Cooperació, la Solidaritat, la Pau i els Drets Humans, es farà el dimecres 22 de setembre, de 7 a 9 del vespre, a la sala d'actes del Consell Comarcal.

 

En aquesta ocasió, Eduard Moreu, expresident de Mans Unides i expert en desenvolupament i en la lluita contra la pobresa, parlarà sobre "Pobresa i Drets Humans".

 

Tot seguit, un representant d'Amnistia Internacional a Catalunya presentarà la campanya internacional de lluita contra la pobresa des del punt de vista dels Drets Humans "Exigeix dignitat".

 

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès organitza un Concurs de fotografia digital al voltant de dues temàtiques: els viatges i els mitjans de transport i els viatges i el món del vi.
 
Hi poden participar els joves d'entre 16 i 29 anys amb residència a l'Alt Penedès. Totes les fotografies presentades a concurs formaran part d'una exposició itinerant organitzada pel Servei Comarcal de Joventut que es mostrarà a diferents espais públics de la comarca.
 
El jurat estarà format per professionals del món artístic i per membres de l'equip tècnic del Servei Comarcal de Joventut. En cadascuna de les dues categories (mitjans de transport i món del vi), es valorarà la fotografia que reflecteixi millor la temàtica, però tenint en compte la tècnica, l'espontaneïtat i l'originalitat.
  
Hi haurà un primer premi per a cada categoria, consistent en un cap de setmana amb pensió completa, per a dues persones, en un albert de la Generalitat; un segon premi per a cada categoria, consistent en una targeta de memòria de 8 Gb (Stick Pro Duo, SD o mini SD), i un tercer premi per a cada categoria, que també rebran els guanyadors dels primers i els segons premis, consistent en una còpia de la seva fotografia ampliada i emmarcada. Els 100 primers participants guanyaran una samarreta del Servei Comarcal de Joventut i i hi haurà altres regals que es podran recollir durant l'acte de lliurament de premis.
 
Les bases del Concurs de fotografia digital de viatges del Consell Comarcal de l'Alt Penedès es poden consultar al portal web del Servei Comarcal de Joventut (www.dinamo.cat). El termini per a l'enviament d'originals és el 15 d'octubre de 2010.
 
14 entitats locals han rebut més de 1,1 milions d’euros per desenvolupar 45 projectes a l’Alt Penedès. Els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local combinen formació i treball i s’emmarquen exclusivament en sectors emergents o tradicionals que generen ocupació. Amb aquests Plans, el Departament de Treball reforça les mesures adreçades a millorar la situació de les persones en atur invertint en la seva formació.
Els Plans Extraordinaris d'Ocupació Local impulsats pel Departament de Treball permeten la contractació de gairebé 160 persones en atur a la comarca de l'Alt Penedès
Presentació del PEOL a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès

 

Els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local (PEOL) del Departament de Treball permeten la contractació de 158 persones a l’Alt Penedès. D’aquests Plans Extraordinaris d’Ocupació Local, que combinen activitats de formació i de treball per a persones en atur, s’han beneficiat 14 entitats locals per desenvolupar 45 projectes a l’Alt Penedès, amb un import de més de 1,1 milions d’euros, atorgats pel Departament de Treball a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquests Plans Extraordinaris d’Ocupació Local estan vinculats als sectors bé tradicionals o bé emergents que generaran ocupació com, per exemple, les tecnologies de la informació i la comunicació, les energies renovables, l’eficiència i l’estalvi energètic, i la rehabilitació d’habitatges, edificis o equipaments de titularitat o d’ús públic. Amb l’atorgament d’aquests Plans, el Departament de Treball reforça les mesures adreçades a millorar la situació de les persones en atur invertint en la seva preparació, combinant la formació i el treball en aquells sectors, tradicionals o emergents, que creen ocupació.

 

Invertir en formació per encarar la recuperació

L’objectiu del Departament de Treball és augmentar la preparació de les persones en atur per millorar la seva ocupabilitat amb una clara aposta per la formació en totes les iniciatives noves incloses en les polítiques actives dissenyades, com el projecte SUMA o els Plans d’Ocupació, així com en les polítiques passives com la Renda Formació de Treballadors Autònoms i la Renda Mínima d’Inserció.

El canvi de les polítiques adreçades a les persones en atur engegat pel Departament de Treball suposa un clar increment de la formació, l’assessorament, l’orientació i l’experiència professionalitzadora de les persones en atur en sectors que puguin crear ocupació.

Aquest canvi s’està aconseguint amb el consens i la col·laboració dels agents econòmics i socials i les empreses, com es demostra amb l’Acord dels 30 compromisos per l’Ocupació/Projecte Impuls, signat el 21 de desembre de 2009. Alhora, el Departament de Treball posa especial èmfasi en l’esforç de col·laboració, cooperació i consens que les entitats locals estan fent en aquests moments per aplicar les mesures engegades pel Govern al territori.


Formació i Treball: Plans Extraordinaris d’Ocupació Local

Els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local (PEOL) permeten la contractació d’un total de 158 persones a l’Alt Penedès que, durant un període de sis mesos, treballen i es formen en les activitats de les especialitats professionals incloses en els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local.

Les entitats locals contracten les persones en situació d’atur inscrites com a demandants d'ocupació a les oficines de treball, que no cobrin la prestació o subsidi d'atur o els manqui un mes per exhaurir-la, en el moment de la presentació de l'oferta d'ocupació.

Per la seva banda, les persones contractades, tenen l’obligació de formar-se, fora de la seva jornada laboral, amb formació transversal o professionalitzadora. Aquesta formació té una durada mínima de 60 hores i un màxim de 125 hores d’acord amb les característiques del pla formatiu, vinculat a les contractacions, presentat per la corresponent entitat local.


Tipologia dels projectes

Un total de 14 entitats locals s’han beneficiat de Plans Extraordinaris d’Ocupació Local per desenvolupar 45 projectes a l’Alt Penedès en els tres àmbits delimitats pel Departament de Treball: energies renovables i estalvi i eficiència energètica; rehabilitació d’habitatges, d’edificis i equipaments de titularitat o d’ús públic; i tecnologies de la informació i la comunicació.

Els projectes es distribueixen de la manera següent:

- Energies renovables i estalvi i eficiència energètica: Hi ha 4 projectes d’entitats locals per fer actuacions d’eficiència energètica i energies renovables en centres o dependències de titularitat pública, que permeten la contractació de 12 persones.

- Rehabilitació d’habitatges, d’edificis i equipaments de titularitat o d’ús públic: Entre els 18 projectes, destaquen els que permeten la rehabilitació de centres educatius, serveis socials, sanitaris, culturals o esportius que suposen la contractació de 102 persones.

- Tecnologies de la informació i la comunicació: Hi ha 23 projectes en actuacions com, per exemple, la digitalització i el tractament de documents, que possibiliten la contractació de 44 persones.

 

Plans d’Ocupació 2010: previsió de 25.000 persones contractades a Catalunya

Els “30 compromisos per a l’ocupació, el teixit econòmic i el desenvolupament local de Catalunya-Projecte Impuls”, signats pel Govern amb els agents socials i econòmics, prioritzen la creació directa d’ocupació mitjançant els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local per fer front al nombre actual de persones en situació d’atur. El Govern compta enguany amb 100 milions més per als nous Plans Extraordinaris d’Ocupació Local, dels quals 5,2 milions es destinen a formació, que se sumen al pressupost ordinari dels Plans d’Ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Entre tots els Plans d’Ocupació de 2010, ordinaris i extraordinaris, al voltant de 25.000 persones en situació d’atur, més del triple que les del 2009 (7.000 aproximadament), es beneficiaran amb un contracte de treball de les entitats locals per realitzar una feina vinculada a un sector tradicional o emergent que generi ocupació de futur, alhora que permetrà millorar les possibilitats de les persones per trobar feina afegint-hi formació.

D’aquesta manera, els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local s’erigeixen en una resposta del Govern davant la situació d’atur, contribueixen a enfortir els fonaments formatius i professionals de les persones en situació d’atur beneficiàries, que rebran un ingrés econòmic, i a millorar les condicions de vida de les persones i dels territoris on es materialitzen els projectes dels Plans.

En definitiva, la finalitat dels Plans Extraordinaris d'Ocupació Local és fomentar l'ocupabilitat de les persones treballadores en situació d'atur i millorar la seva capacitat d'adaptació al canvi, la seva qualificació i competències professionals en sectors i activitats capaços de generar nous llocs de treball, mitjançant l'adquisició de l'experiència laboral i la formació professionalitzadora o transversal.

 

  

 

 El passat 13 de setembre va reprendre la seva activitat l’Escola de Música de l’Alt Penedès. Enguany, hi ha inscrits 155 alumnes (nens a partir de 4 anys, joves i adults) que cursen un dels 4 programes que ofereix l'escola: Sensibilització, Iniciació, Aprenentatge bàsic i Música a mida (un programa obert dirigit a joves i adults i que s’adapta als interessos de l’alumne/a). L’escola oferta un total de 12 instruments: violí, violoncel, piano, guitarra, baix, flauta travessera, clarinet, saxo, percussió, trombó i gralla, i té una plantilla de 8 professors.

 

L'Escola de Música de l'Alt Penedès és una iniciativa del Consell Comarcal de l'Alt Penedès que té com a objectiu acostar la formació musical de qualitat als petits i mitjans municipis de la comarca. Funciona en col·laboració amb els ajuntaments de la Granada, Santa Fe del Penedès, el Pla del Penedès, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit, Pacs, les Cabanyes i Sant Llorenç d’Hortons.

 

Tota l'oferta educativa de l'Escola de Música de l'Alt Penedes es pot consultar al portal web www.emap.cat

 

 

Per a més informació:

Cristina Sàenz de Santamaria - Cap de Comunicació - Consell Comarcal de l'Alt Penedès - premsa@ccapenedes.cat

Sílvia Romera - Directora de l'Escola de Música de l'Alt Penedès - silviaromeraroca@gmail.com

 

El dijous 23 de setembre, es va celebrar sessió plenària del Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal

 

 

Com a primer punt de l'ordre del dia, M. Josep Tuyà, consellera comarcal d'Habitatge, i Ferran Barba, cap del Servei de Planificació d'Habitatge i Millora Urbana de la Diputació de Barcelona, van presentar el pla de treball de l'Estudi Comarcal d'Habitatge, que elaborarà la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Consell Comarcal.

Els ajuntaments de més de 5.000 habitants estan obligats a redactar els seus propis plans locals d'Habitatge, però el comportament del mercat de l'habitatge és supralocal i no té massa sentit fer un abordament exclusivament municipal. Els tècnics de la Diputació creuen que les conclusions de l'Estudi Comarcal d'Habitatge, que serà pioner en el seu àmbit, es podran extrapolar a altres comarques i que facilitaran molt la feina als ajuntaments que vulguin redactar el seu Pla Local d'Habitatge o, senzillament, que vulguin conèixer les possibles actuacions que tenen a l'abast.

L'Estudi Comarcal d'Habitatge constarà de dues parts: la primera farà una anàlisi bàsicament qualitativa de les dinàmiques de l'habitatge (fluxes, reserves de planejament, etc.); la segona consistirà en un catàleg de noves propostes per als ajuntaments en els àmbits de l'urbanisme, serveis d'habitatge, promoció d'habitatges, etc.

Per recollir la informació necessària per elaborar aquest estudi, caldrà la col·laboració de tots els ajuntaments, que hauran de respondre una enquesta tècnica preparada pels redactors. El calendari de treball previst és que l'Estudi Comarcal d'Habitatge estigui conclòs a la primavera de 2011.

 

 

Tot seguit, la consellera comarcal de Solidaritat i Cooperació, Carmen Chichoné, va presentar als alcaldes el programa de cooperació del Servei d'Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal. Des d'aquest servei es va fer un seguiment sobre els projectes de cooperació dels ajuntaments i es va veure que hi ha ajuntaments que no hi destinen recursos específics, d'altres destinen els recursos a subvencionar entitats locals que treballen en projectes de cooperació i alguns que acaben gastant els recursos en despeses d'urgència. Des del Consell Comarcal s'eleva una proposta de treball conjunta a tots els ajuntaments de la comarca que consisteix a destinar el 0,7% dels pressupostos municipals a projectes de cooperació que es porten a terme des del Servei d'Igualtat i Ciutadania, i especialment al projecte de cooperació amb Alhoceima. Aquesta iniciativa té un marcat interès comarcal i consisteix en la col·laboració amb els ajuntaments de la província d'Alhoceima (d'on provenen la major part de persones marroquines que viuen a l'Alt Penedès) per a la creació d'un punt d'informació municipal al Marroc per a les persones que volen emigrar a algun punt del territori espanyol (reagrupament familiar, contracte de treball, etc.) o que retornen al Marroc, per tal que disposin de tota la informació i l'assessorament necessaris per dur a terme el seu projecte personal.

En el següent punt de l'ordre del dia, el president del Consell d'Alcaldes, Francesc Olivella, va informar de la propera constitució, el dimarts 28 de setembre del Consell de Salut del Govern Territorial de Salut de l'Alt Penedès, format per una vintena d'entitats de la comarca, i de la celebració del plenari del Consell Rector, el dimecres 6 d'octubre. El president va demanar als alcaldes que comuniquin les problemàtiques relacionades amb la sanitat que vulguin que siguin debatudes pel Govern Territorial de Salut.

El cinquè punt de l'ordre del dia, la problemàtica de la tinença d'animals de companyia, va ser exposat per Pere Pujol, alcalde de Castellví de la Marca i representant a la Mancomunitat Penedès-Garraf. L'alcalde va insistir en la necessitat d'aprovar i fer complir ordenances municipals que obliguin els propietaris de gossos a tenir-los censats i marcats amb un xip. Va demanar que des dels ajuntaments es doni un termini breu als propietaris perquè compleixin l'ordenança i que després s'apliquin les sancions previstes a les ordenances per als propietaris que abandonin els seus gossos. Actualment la gossera de Vilafranca està saturada i s'ha donat l'odre de no acceptar més gossos davant la impossibilitat de tenir-los en condicions.

El sisè punt de l'ordre del dia va despertar molt d'interès entre els assistents. Tres alcaldes van explicar que havien estat imputats com a responsables d'un delicte mediambiental perquè en els seus municipis s'aboquen aigües residuals a la llera pública. En tots els casos, aquests abocaments es produeixen des de fa molts anys, els ajuntaments han fet la reserva de sòl per construir les depuradores i l'Agència Catalana de l'Aigua ha previst la seva construcció, però encara no s'han fet per falta de pressupost. El Consell d'Alcaldes va acordar per unanimitat donar suport als afectats perquè entenen que en aquest cas la Llei no s'ajusta al sentit comú i es fa responsable a títol personal els alcaldes quan aquests no són els responsables de construir les depuradores. Com que aquest tema és comú a la immensa majoria de municipis de Catalunya, el Consell Comarcal i el Consell d'Alcaldes buscaran una solució mantenint entrevistes amb els màxims responsables de la Delegació del Govern a Catalunya i de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat, cercant el suport de les associacions municipalistes (ACMC i FMC) i aprovant una moció que s'elevarà al Parlament del Catalunya.

Finalment, en el torn d'informacions de la Presidència Francesc Olivella va explicar, entre d'altres, que el Consell Comarcal ha adjudicat ja la redacció de l'ordenança tipus per a la regulació dels moviments de terres en sòls no urbanitzables, tal com s'havia acordat abans de l'estiu. També va explicar que el Consell Comarcal ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per a la redacció de les Agendes 21 dels municipis de l'Alt Penedès i per a l'actualització de les actualment existents.

Vilafranca del Penedès, 27 de setembre de 2010

 

Per a més informació:

Cristina Sàenz de Santamaria, cap de Comunicació del CCAP

a/e: premsa@ccapenedes.cat

 

El dimarts 28 de setembre es va celebrar a la seu del Consell Comarcal la sessió constitutiva del Consell de Salut del Govern Territorial de Salut de l'Alt Penedès

 

El Departament de Salut de la Generalitat i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès van presentar el Consell de Salut davant una vintena d'associacions (de malalts, veïnals, empresarials, sindicats, etc.) representatives del territori i les van convidar a ser membres del Consell de Salut de l'Alt Penedès.

 

 

La presidenta del Consell de Salut, Dra. Mònica Albiñána, va explicar que es tracta d'un organ de participació ciutadana que té les funcions de recollir les necessitats i les inquietuds del territori, debatre-les, convertir-les en propostes, elevar aquestes propostes al Consell Rector del Govern Territorial de Salut i supervisar i avaluar les actuacions que es duguin a terme. Tot això amb un mateix objectiu: millorar la qualitat dels serveis que es presten al territori.

La directora del Consell de Salut, Dra. Núria Puig, va fer una presentació dels recursos i les problemàtiques de salut de les àrees bàsiques de Vilafranca, Sant Sadurní i Penedès Rural. Aquest territori té un índex d'envelliment superior a la mitjana de Catalunya i unes característiques específiques pel que fa a la distribució de la població i a la incidència d'algunes conductes de risc (consum de tabac i consum d'alcohol). Núria Puig també va informar sobre els bons resultats de la implantació del sistema d'emergències sanitàries del 061 a la comarca i sobre la bona acollida que ha tingut per part de la ciutadania.

Finalment, Francesc Olivella, president del Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès, va animar les associacions presents a acceptar de col·laborar amb l'Administració comarcal i l'Administració de la Generalitat a través del Consell de Salut per tal de treballar plegats per donar resposta a les necessitats dels ciutadans i les ciutadanes de l'Àlt Penedès.

 

 

 

 

 

"La Innovació tecnològica en la comunicació amb la meva clientela" és un taller gratuït en el qual es donaran eines als comerciants per aprofitar les innovacions tecnològiques en l'àmbit de la comunicació per tal de millorar l'atenció als seus clients i ser així més competitius.

 

Aquest taller està organitzat conjuntament pel Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona.

Es farà el dilluns 18 d’octubre, de 2 del migdia a 4 de la tarda, a la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, i les persones que hi estiguin interessades s'han d'inscriure prèviament al Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (tel. 93 890 00 00 ext. 9133 i 9152).
 

Ahir dijous, dia 7 d'octubre, es va presentar oficialment a l'institut Milà i Fontanals, de Vilafranca, el nou cicle formatiu de grau mitjà "Cures auxiliars d'infermeria".

 

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull; el president del Consell Comarcal, Jordi Girona; el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí; el gerent de l'Hospital de l'Alt Penedès, Francesc Ferrer, i el director de l'IES Milà i Fontanals, Pere Martí.

 

 

 

Pere Martí va afirmar que "el curs ha començat magníficament (...) De dificultats sempre n'hi ha, però el professorat viu la seva feina amb una actitud tan positiva que els alumnes estan força motivats". També va explicar que inicialment es preveia fer un sol grup, però que la demanda de places va fer que finalment es fessin dos grups de 30 alumnes cadascun. Ambdós en horari de tarda, perquè així ho van demanar els alumnes en fer la sol·licitud.

Actualment el cicle formatiu de Cures auxiliars d'infermeria dura un any, però es pot cursar en dos si es fan les 400 h de pràctiques en acabar els crèdits teòrics. Probablement, a partir del curs 2011-2012 el cicle formatiu tindrà una durada de dos anys, però això dependrà de quan publiqui el Ministeri d'Educació els nous currículums de la Llei Orgànica d'Educació.

Pere Martí va recordar que les primeres converses amb l'Ajuntament de Vilafranca i l'Hospital de l'Alt Penedès van començar l'any 2007, però que finalment el tema es va desencallar amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació del Consell Comarcal.

El gerent de l'Hospital, Francesc Ferrer, va parlat sobre l'alt grau de formació del personal que treball al món sanitari i de la necessitat d'actualització constant dels professionals per poder incorporar els nous avanços tècnològics. En aquest sentit, 40 alumnes del cicle formatiu faran les seves pràctiques a l'Hospital de l'Alt Penedès, i entre 10 i 15 alumnes, a la residència Ricard Fortuny.

Josep Francí, director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, va informar sobre el bon moment que travessa la Formació Professional a tots els instituts de Catalunya. Francí va dir que "la crisi ha fet augmentar la demanda de formació, però l'augment de la demanda s'explica també perque la Formació Professional s'ha fet molt més atractiva". També va felicitar el director de l'IES Milà i Fontanals per haver estat capaç de buscar les complicitats necessàries per tirar endavant aquest nou projecte educatiu.

 

 

El president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Girona, va exposar que, amb l'aprovació de la Llei de la Dependència, al territori falten professionals amb aquest perfil, per la qual cosa va augurar que els alumnes del cicle formatiu de Cures auxiliars d'infermeria tindran "múltiples sortides laborals a la comarca". Girona va plantejar la necessitat de crear "nous cicles formatius als instituts de la comarca, que donin resposta a la demanada real de les indústries de l'Alt Penedès".

Va cloure la presentació l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va explicar que ell també havia estat escèptic sobre la possibilitat d'aconseguir aquest cicle formatiu per a la comarcal, per la qual cosa va donar les gràcies a tots els que al llarg del temps hi han cregut i han treballat per fer-lo realitat, especialment el director del Milà i Fontanals. Regull va afegir que "ara hem d'aconseguir un ensenyament universitari per a Vilafranca, perquè a l'Alt Penedès hi ha més de 1.000 persones que treballen en el sector sanitari".

 

 

Des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, volem fer una rectificació i un aclariment amb relació a la notícia que vàrem penjar en la nostra web sobre la sessió ordinària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès del dijous 27 de setembre.

En el transcurs de la sessió, la consellera comarcal de Cooperació, Carmen Chichoné, va demanar al conjunt dels alcaldes que procuressin destinar el 0,7% dels pressupostos municipals al desenvolupament de països empobrits, seguint la recomanació formulada per l’ONU.

També va exposar les diferents línies de treball que el Servei Comarcal d’Igualtat i Ciutadania ha posat en marxa ara fa un any en matèria de cooperació, solidaritat i pau i va demanar recolzament econòmic als ajuntaments per a aquests projecte, sense que aquest recolzament sigui en detriment de les aportacions que decideixin fer a les ONG i altres organismes dedicats a la cooperació.

La voluntat del Servei Comarcal d’Igualtat i Ciutadania és sumar esforços i tractar de coordinar i optimitzar els recursos, sempre que sigui possible, per reforçar el treball que des de l’Alt Penedès es fa en l’àmbit de la cooperació.

Finalment, aprofitem aquest comunicat per fer un aclariment amb relació al projecte d’Al Hoceima (Marroc), esmentat en el diari “El Punt” en data 19 d’octubre i a la web www.somvilafranca.cat. Aquest projecte consisteix bàsicament en la creació d’un servei d’informació i comunicació ciutadana i, tot i desenvolupar-se en la mateixa àrea geogràfica que els projectes promoguts per una ONG de l’Alt Penedès, és una iniciativa del Servei Comarcal d’Igualtat i Ciutadania i és totalment independent d’aquells.

El projecte de cooperació amb Al Hoceima té un marcat interès comarcal, perquè la major part de persones marroquines que viuen a l’Alt Penedès provenen d’aquella província i la informació que puguin rebre al Marroc ens permetrà millorar el procés d’acollida als municipis de la nostra comarca.

 

Carmen Chichoné
Consellera Comarcal de Cooperació

El dijous 14 d'octubre, Fèlix Villagrasa va presentar a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Penedès el seu llibre "Francesc Xavier Llorens i Barba. La Universitat de Barcelona i el pensament català al segle XIX".

 

El vilafranquí Llorens i Barba (1820-1872) va ser "un home superestudiós, amb una memòria prodigiosa"; catòlic i liberal conservador, va dedicar la seva vida a la docència universitària (va ser mestre de Torras i Bages i de Menéndez Pelayo) i a l'estudi de la filosofia, especialment a l'estudi de la consciència.

Juntament amb altres intel·lectuals de la Renixença (Milà i Fontanals, Mañé i Flaquer, Aguiló, Quadrado, Roca i Cornet...) va posar en valor la cultura tradicional catalana relacionada amb la religió i va il·lustrar les elits que després construirien el catalanisme polític. Avorria la burocràcia, l'amiguisme i el servilisme del model liberal espanyol i es reia dels seus contemporanis que s'esforçaven a parlar el castellà sense accent català.

 

 

El president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Jordi Girona, va afirmar que "aquest llibre no és una novel·la que es llegeixi d'una tirada... sinó que és un estudi molt seriós i exhaustiu". I  Jordi Casassas, professor d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i director de la tesi doctoral de Fèlix Villagrasa, va explicar que el llibre "és informatiu i suggerent, perquè entronca la biografia de Llorens i Barba amb altres temes generals de la història de Catalunya, Espanya i Europa". Del personatge estudiat, va afirmar que "és un dels grans il·lustres desconeguts" i "un dels puntals de la Renaixença catalana".

L'estudi de Fèlix Villagrasa explica la reconstrucció de la universitat de Barcelona a través del personatge de Francesc Xavier Llorens i Barba (el 1714 el Decret de Nova Planta havia abolit les institucions catalanes) i, en paraules de Casassas, "omple un buit en el coneixement històric de manera indirecta... aquesta és la gran aportació del llibre".

Segons Fèlix Villagrasa, "la biografia és el complement ideal de la Història tradicional, perquè un individu és un indicador de tot el que l'envolta". Villagrasa, barceloní de naixement, havia viscut al carrer de Llorens i Barba i des de fa uns anys viu al Penedès: "El destí ens ha unit".

 

 

 

 

El Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal, amb el suport del Servei del Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona i en el marc del projecte "Productes de la terra", ha editat un llibret de bones pràctiques en el cultiu del raïm negre.

 

Els autors d'aquest llibret són Joan Tarrida, tècnic de l'empresa Covides; Agustí Villarroya i Lluís Serra, tècnics de la Unitat d'Assessorament Vitícola del Departament d'Agricultura, i els més de trenta viticultors i viticultores que van participar en els "Esmorzars a la vinya", organitzats l'any 2007 i 2008 pel Servei de Desenvolupament i Ocupació amb el suport de l'Àrea de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona.

El projecte "Esmorzars a la vinya" tenia com a objectiu millorar la qualitat i la producció del raïm negre per augmentar la competitivitat del sector vitivinícola. El llibret que s'ha editat ara és un resum de la formació que es va impartir a les vinyes i de les experiències que van intercanviar els viticultors participants.

Entre tots els assistents, tècnics i viticultors, han dissenyat aquest llibre per donar a conèixer les bones pràctiques a altres viticultors del Penedès.

 

 

Cada fitxa tracta una etapa productiva diferent de la vinya: 1) el clima i el sol, 2) la preparació del terreny, 3) la plantació de la vinya, 4) la poda de formació, la poda de producció, 5) el conreu del sòl, 6) la fertilització, 7) l'esporga en verd i 8) la gestió de la vegetació, 9) els tractaments fitosanitaris i 10) la maduració i la verema.

Lluís Ràfols, conseller comarcal de Desenvolupament i Ocupació, va explicar que amb els "Esmorzars a la vinya" i les altres sessions de formació per als viticultors que ha programat el Consell Comarcal es vol fer un treball de sensibilització sobre la necessitat de produir un raïm de qualitat, s'ofereixen eines i coneixements per millorar les tècniques de cultiu de la vinya, especialment del raïm negre, i es facilita la creació de xarxes de relació entre els viticultors del Penedès. En paraules del conseller, "Es tracta de fer una viticultura mediambientalment i econòmicament sostenible, perquè al Penedès la viticultura té uns costos comparativament elevats."

Les fitxes de "Bones pràctiques en viticultura" es poden demanar al Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l'Alt Penedès (Tel. 93 890 00 00 ext. 9130).

 

 

Una cinquantena d'alumnes de l'Escola de Música de l'Alt Penedès, d'entre 7 i 15 anys, oferiran un concert instrumental a Torrelavit amb motiu de la festivitat de Santa Cecília. Els alumnes interpretaran cançons tradicionals, temes de rock i jazz i música de pel·lícules.

El concert tindrà lloc el dissabte 20 de novembre, a les 6 de la tarda, a la Casa de Cultura de Torrelavit, i l'entrada al concert és gratuïta.

L’Escola de Música de l’Alt Penedès és una iniciativa del Servei d’Educació del Consell Comarcal que es duu a terme en col·laboració amb els ajuntaments de les Cabanyes, la Granada, Pacs del Penedès, el Pla del Penedès, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Fe del Penedès i Torrelavit.

El dimecres 3 de novembre, Pere Bartolí, president de l’Associació Entrem-hi, i Jordi Girona, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, van signar un conveni de col·laboració per treballar coordinadament en la inserció sociolaboral de les persones amb trastorns de salut mental.

 

 

Entrem-hi és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat la inserció social, personal i laboral de persones amb risc d’exclusió social. Un dels serveis que gestiona és el Servei Prelaboral, d’abast supracomarcal i impulsat pel Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. El Servei Prelaboral ajuda les persones amb trastorns mentals severs a recuperar els hàbits sociolaborals per facilitar la seva incorporació al mercat de treball.

L’Oficina Tècnica Laboral de l’Alt Penedès és un recurs integrat dins el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l'Alt Peneldès. Compta amb el suport tècnic i econòmic del Servei de Mercat de Treball de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i forma part de la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals de la Diputació.

L’Oficina Tècnica Laboral de l’Alt Penedès atén les persones amb un diagnòstic acreditat de trastorn mental i, mitjançant un itinerari personal d’inserció adaptat a les seves necessitats, els facilita la inserció laboral o la millora de la seva ocupació. Paral·lelament, fa una tasca de sensibilització i de suport a les empreses per facilitar l’accés i el manteniment del lloc de treball de les persones usuàries del servei. També assessora i recolza els tècnics i les tècniques dels serveis locals d’Ocupació.

 


 

L’objectiu del conveni signat ahir és establir les condicions de col·laboració entre el Servei Prelaboral de l'associació Entrem-hi i l’Oficina Tècnica Laboral del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. El conveni servirà també per coordinar i impulsar iniciatives conjuntes amb un doble objectiu: optimitzar els recursos i fer més àgil el procés de rehabilitació i d'inserció laboral de les persones beneficiàries d’ambdós serveis.

 

El dijous 11 de novembre, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès va oferir una recepció als Castellers de Vilafranca amb motiu dels èxits assolits a la diada de Tots Sants i al Concurs de Castells de Tarragona.

 

El president del Consell Comarcal, Jordi Girona, va remarcar la promoció dels valors i la imatge de la cultura catalana que duen a terme els Castellers de Vilafranca. Els va felicitar "perquè sou la colla castellera que més fites importants aporta a la història dels castells. Per això ja teniu el vostre nom escrit en lletres d'or per passar a la història".

 

 

Jordi Girona va remarcar el que considera el valor més important dels Castellers de Vilafranca: "la gran massa social que aplegueu al voltant, que us encoratja, que viu el fet casteller de forma directa i compromesa i que us dóna l'empenta necessària per continuar endavant. Una massa social que és tant de Vilafranca com també de la resta de la comarca... ".

 

Miquel Ferret, president dels Castellers de Vilafranca, i David Miret, el cap de Colla, van confirmar que efectivament la Colla està formada per persones de tots els municipis de l'Alt Penedès, per la qual cosa són també la colla de la comarca. També van agrair el suport del Consell Comarcal al llarg de l'any i van reafirmar el seu desig de tornar al Consell Comarcal d'aquí a dos anys per una nova temporada tan bona com la d'enguany.

 

Els representants dels Castellers van signar en el llibre d'honor de la corporació i van rebre un recordatori de mans del president.

 

 

 

Internet com a eina de promoció del comerç i els serveis, Màrqueting de guerrilla i Idees pràctiques per motivar el personal comercial, són els títols dels nous cursos que organitza el Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal.

 

El Servei de Desenvolupament i Ocupació forma part de la xarxa Inicia per a la creació d'empreses i els cursos tenen com a objectiu dotar els emprenedors i les empreses d'habilitats directives i coneixements de màrqueting.

El primer curs, Internet com a eina de promoció del comerç i dels serveis, es farà el dilluns 29 de novembre, a 9 del matí a 2 del migdia. El segon curs, Màrqueting de guerrilla, es farà el divendres 10 de desembre, de 2/4 de 10 a 2/4 de 12 del matí. I el tercer curs, Idees pràctiques per motivar el personal comercial, es farà el mateix divendres, a partir de les 12 del matí i fins a les 2 del migdia.

Els 3 cursos són gratuïts i s'impartiran a la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Penedès. Les persones interessades a assistir-hi s'han d'inscriure trucant al Servei de Desenvolupament i Ocupació (telèfon 93 890 00 00 ext. 9135) o enviant un correu electrònic a l'adreça procom@ccapenedes.cat

 

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès i diversos ajuntaments de la comarca organitzen plegats un seguit d'actes amb motiu de la commemoració, el dia 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència envers les Dones.


Ofrena floral a cada municipi, amb el lema "Contra la violència: una flor". Les persones que ho desitgin podran deixar la seva ofrena floral sobre un llaç blanc situat al terra del carrer davant de l'edifici dels ajuntament participants.


Al llarg dels mesos de novembre i desembre, tallers sobre la identitat, les diferències de gènere, l'autoestima, l'autoconeixement, etc. Són tallers vivencials i participatius als quals es poden inscriure dones i homes amb ganes d'aprendre i de passar-s'ho bé. Els tallers seran impartits per Verònica Amezcua ("Posem-nos les ulleres de gènere") i  per Txus Rodríguez i Imma Marrugat ("Sobreviure al Príncep Blau"). Els tallers són gratuïts i la informació sobre llocs, dies i hores es pot consultar al Servei d'Igualtat i Ciutadania del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

 

Durant el mes de desembre, a càrrec de les mateixes professionals, el taller "Co(m)viure", a instituts de Secundària per sensibilitzar els alumnes de 2n i 3r d'ESO sobre les diferències de gènere i potenciar la seva autoestima.


Concurs de fotografia "Per la igualtat: activa't". La temàtica del concurs són les “satisfaccions en clau femenina”, és a dir aquells moments, afeccions o actituds que a criteri de l'autor/a de la fotografia poden ser satisfactoris per a una dona. El termini per a la presentació d'imatges s'ha prorrogat i ara és el 3 de desembre de 2010. Les bases del concurs es poden consultar al web del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.


Per a més informació:
igualtat@ccapenedes.cat
93.890.00.00 (ext. 9312)
 


Consell Comarcal Alt Penedès, Xarxes socials Consell comarcal alt penedès, Facebook ccap, Twitter ccap, Instagram ccap, Linkedin Promoció Econòmica ccap, Twitter Benestar Social ccap, Facebook Servei d'Habitatge Consell Comarcal, Facebook EMAP, Facebook Servei de Joventut ccap, Dinamo Alt Penedès, oficina jove ccap, web poligons i empreses ccap, web pla reactivació socioeconòmica covid, web sender via augusta, web penedès 360, web arxiu comarcal alt penedès, facebook arxiu comarcal alt penedès, instagrama oficina jove alt penedès, instagram emap, twitter habitatge ccap, twitter dinamització cívica ccap, canal youtube ccap
Consell Comarcal Alt Penedès, grups polítics comarcals, grups polítics comarcals ccap, grups polítics comarcals consell comarcal alt penedès, grups polítics alt penedès
Consell Comarcal Alt Penedès, composició junts x catalunya ccap, junts x cat ccap, junts x cat consell comarcal alt penedès, composició junts x cat consell comarcal alt penedès, mocions junts x cat ccap
Consell Comarcal Alt Penedès, esquerra republicana ccap, esquerra republicana consell comarcal, grup comarcal esquerra ccap, mocions esquerra republicana ccap, grup comarcal esquerra republicana alt penedès
Consell Comarcal Alt Penedès, PSC-CP consell comarcal alt penedès, grup comarcal psc-cp alt penedès, mocions psc-cp consell comarcal alt penedès, psc consell comarcal alt penedès
Consell Comarcal Alt Penedès, CUP grup comarcal alt penedès, cup consell comarcal alt penedès, mocions cup consell comarcal alt penedès, mocions presentades cup consell comarcal alt penedès
Consell Comarcal Alt Penedès, corresponsals mitjans de comunicació alt penedès, ramon francàs, arnau mañé vallès, pilar ribas, francesc farré, maria àngels lópez domènech, marc rovira, ramon farré, judit huerta

Corresponsal de La Vanguardia

Sr. Ramon Francàs

Adreça electrònica: rfrancas@hotmail.com

Web: www.lavanguardia.es

 

Corresponsal de l'Agència Catalana de Notícies

Adreça electrònica: ambitmetropolita@acn.cat - penedes@acn.cat

Web: www.acn.cat

 

Corresponsal de RAC1

Sr. Arnau Mañé Vallès

Adreça electrònica: arnaumanevalles@gmail.com - rac1@rac1.net

Web: http://www.rac1.cat

 

Corresponsals de Radio Nacional Espanyola (Ràdio 4)

Sra. Pilar Ribas (Directora) i Sr Francesc Farré (Redactor)

Adreça electrònica:  ui.tarragona@rtve.es 

Web: www.rtve.es/radio/radio4/

 

Corresponsal de Catalunya Ràdio

Sra. M. Àngels López Domènech

Adreça electrònica: alopez.e@catradio.catbcncomarques@catradio.cat

Web: www.catradio.cat

 

Corresponsal de El País

Sr. Marc Rovira

Telèfon: 93 401 05 00 (El País a BCN) - 93 401 06 31

Adreça electrònica: marc.rovira1@gmail.com

Web: www.elpais.es

 

Corresponsal de El Periódico 

Tel. 93 265 53 53

Web: www.elperiodico.com 

 

Corresponsal de El Punt-Avui

Telèfon: 93 227 66 06

Adreça electrònica: lsayavera@elpunt.cat - gvidal@elpunt.cat 

Web: www.elpunt.cat 

 

Corresponsal de TV3-Telenotícies Comarques

Sr. Ramon Farré

Telèfon: 93 499 93 07 - 93 499 93 08

Adreça electrònica: rfarre.b@tv3.cat

Web: www.tv3.cat

 

Corresponsals de TVE-Catalunya

Sra. Judit Huerta 

Telèfon: 93 582 30 30 - 91 346 80 00 (Madrid)

Adreça electrònica: tarragona.b.tve@rtve.es 

Web: www.rtve.es/tve/b/catalunya

 

Consell Comarcal Alt Penedès, butlletins municipals alt penedès, avinyonet avui, casa de la vila, de bat a bat, del penedès, el 3 de vuit, el balcó, el butlletí d'olesa de bonesvalls, el cargol, el martinet, fil, agenda cultura vilafranca del penedès, la fura, la gazeta, la veu de foix, montònec, nosaltres sant margarida i els monjos, olèrdola informació, tot subirats

Avinyonet Avui

Adreça: Alcaldia - Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

DP i població: 08793 Avinyonet del Penedès

Telèfon: Ajuntament d'Avinyonet

Adreça electrònica: Ajuntament d'Avinyonet

Web: https://www.avinyonet.org/actualitat/butlleti-municipal-avinyonet-avui-i-dema

 

Butlletí Municipal de Castellet i la Gornal

Adreça: Ajuntament de Castellet i la Gornal

DP i població: 08729 Castellet i la Gornal

Telèfon: Ajuntament de Castellet i la Gornal

Adreça electrònica: ajcastelletigornal@gmail.com

Web: https://www.castelletilagornal.cat/actualitat/butlleti-municipal

 

Casa de la Vila - Butlletí Informatiu Municipal de l'Ajuntament de St. Sadurní d'Anoia 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de St. Sadurní d'Anoia

DP i població: 08770 Sant. Sadurní d'Anoia

Telèfon: Ajuntament de St. Sadurní d'Anoia

Adreça electrònica: comunicacio@santsadurni.cat

Web: https://santsadurni.cat/butlleti.php?id=2

 

Casa de la Vila - Butlletí Municipal de l'Ajuntament de Castellví de la Marca 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Castellví de la Marca

DP i població: 08732 Castellví de la Marca

Telèfon: Ajuntament de Castellví de la Marca

Adreça electrònica: Ajuntament de Castellví de la Marca

Web: https://www.castellvidelamarca.cat/actualitat/butlleti-municipal/

 

De BAT a BAT - Butlletí Municipal de l'Ajuntament de St. Cugat Sesgarrigues 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de St. Cugat Sesgarrigues

DP i població: 08798 St. Cugat Sesgarrigues

Telèfon: Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues

Adreça electrònica: st.cugats@diba.cat 

Web: https://www.santcugatsesgarrigues.cat/actualitat/butlleti-municipal/

 

El Balcó - Butlletí Municipal de l'Ajuntament de Gelida

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Gelida

DP i població: 08790 Gelida

Telèfon: Ajuntament de Gelida

Adreça electrònica: Ajuntament de Gelida

Web: https://www.gelida.cat/actualitat/publicacions/el-balco/

 

El Butlletí de Santa Fe

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Santa Fe del Penedès

DP i població: 08792 Santa Fe del Penedès

Telèfon: Ajuntament de Santa Fe del Penedès

Web: https://www.santafepenedes.cat/actualitat/butlleti-municipal/el-butlleti-de-santa-fe/

 

El Butlletí d'Olesa de Bonesvalls

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls

DP i població: 08795 Olesa de Bonesvalls

Telèfon: Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls

Adreça electrònica: Ajuntament d'Olesa de Bonesvalls

Web: www.olesadebonesvalls.cat/actualitat/butlleti-municipal/

 

El Cep - Butlletí Informatiu de l'Ajuntament de Torrelavit

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Torrelavit

DP i població: 08775 Torrelavit

Telèfon: Ajuntament de Torrelavit

Adreça electrònica: Ajuntament de Torrelavit

Web: https://www.torrelavit.cat/actualitat/el-cep/

 

El Martinet - Butlletí Local de St. Martí Sarroca

Adreça postal: C/ Ferran Muñoz, 14

DP i població: 08731 St. Martí Sarroca

Telèfon: 618 614 317 - 638 237 905 - 669 768 869

Adreça electrònica: elmartinet@elmartinet.cat 

Web: www.elmartinet.cat 

 

Fil - Full d'Informació Local

Adreça: Biblioteca Ramon Bosch de Noya - C/ St. Pere, 36 

DP i població: 08770 St. Sadurní d'Anoia

Telèfon: 93 891 20 33

Adreça electrònica: b.st.sadurnia.rbn@diba.es

Web: https://santsadurni.cat/FIL

 

L'Agenda Cultural de l'Ajuntament de Vilafranca 

Adreça: Regidoria de Cultura - Edifici de l'Escorxador - C/ de l'Escorxador, 19-21

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 890 04 59

Adreça electrònica: escorxador@ajvilafranca.es

Web: https://cultura.vilafranca.cat/agenda

 

L'Alzina de Sant Llorenç - Butlletí informatiu municipal de Sant Llorenç d'Hortons

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de St. Llorenç d'Hortons

DP i població: 08791 St. Llorenç d'Hortons

Telèfon: Ajuntament de Sant Llorenç d'Hortons

Adreça electrònica: stllorensh@diba.cat

Web: https://www.ajhortons.cat/actualitat/butlletins-municipals/lalzina/

 

La Granada Informació - Butlletí Municipal de l'Ajuntament de la Granada

Adreça: Ajuntament de la Granada

DP i població: 08792 la Granada

Telèfon: Ajuntament de la Granada

Adreça electrònica: granada@diba.cat

 

Web: http://www.lagranada.com/web/informacio/butlleti-municipal/

 

La Veu de Foix - Revista d'Informació Municipal de Torrelles de Foix

Adreça: Regidoria de Comunicació Ajuntament de Torrelles de Foix

DP i població: 08737 Torrelles de Foix

Telèfon: Ajuntament de Torrelles de Foix

Adreça electrònica: torrellesf@diba.cat

Web: https://torrellesdefoix.cat/la-veu-de-foix/

 

L'Esquellot - L'informatiu municipal de les Cabanyes

Adreça: Regidoria de Cultura, Joventut, Educació i Esports - Bisbe Torras i Bages, 6

DP i població: 08794 Les Cabanyes

Telèfon: Ajuntament de les Cabanyes

Adreça electrònica: cabanyes@lescabanyes.cat

Web: https://www.lescabanyes.cat/actualitat/butlletins-municipals/lesquellot

 

Mediona Butlletí Informatiu Municipal

Adreça: Ajuntament de Mediona

DP i població: 08773 Sant Joan de Mediona

Telèfon: Ajuntament de Mediona

Adreça electrònica: mediona@diba.cat

Web: https://mediona.cat/tag/butlleti-municipal/

 

Montònec - Revista Independent d'Informació Local de Font-rubí

Adreça: Associació Cultural Montònec de Font-rubí - Av. Catalunya, 45 - Guardiola de Font-rubí

DP i població: 08739 Font-rubí

Telèfon: Ajuntament de Font-rubí

Adreça electrònica: montonec.fontrubi@gmail.com

Facebook: @Rev_Montònec de Font-rubí

Twitter: @Rev_Montonec

Web: https://montonec.cat/

 

Nosaltres - Revista d'Informació Local de Sta. Margarida i els Monjos 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Sta. Margarida i els Monjos

DP i població: 08730 Sta. Margarida i els Monjos

Telèfon: Ajuntament de Sta. Margarida i els Monjos

Adreça electrònica: Ajuntament de Sta. Margarida i els Monjos

Web: http://www.santamargaridaielsmonjos.cat/actualitat/publicacions-locals/nosaltres-revista-d-informacio-local

 

Olèrdola Informació - Butlletí Municipal de l'Ajuntament d'Olèrdola 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament d'Olèrdola

DP i població: 08734 Sant Miquel d’Olèrdola (Olèrdola)

Telèfon: Ajuntament d'Olèrdola

Adreça electrònica: decarabr@diba.cat

Web: http://www.olerdola.cat/serveis-municipals/mitjans-informacio-municipal/butlleti-municipal

 

Tot Subirats - Revista d'Informació Municipal de l'Ajuntament de Subirats 

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Subirats

DP i població: 08739 Sant Pau d'Ordal (Subirats)

Telèfon: Ajuntament de Subirats

Adreça electrònica: comunicacio@subirats.cat

Web: https://subirats.cat/tot_subirats/

 

Vilobí, el teu poble - El butlletí de Vilobí del Penedès

Adreça: Regidoria de Comunicació - Ajuntament de Vilobí del Penedès

DP i població: 08735

Telèfon: Ajuntament de Vilobí del Penedès

Adreça electrònica: vilobielteupoble@gmail.com

Web: https://www.vilobi.cat/butlleti

 

Setmanari municipal alt penedès, la fura, el 3 de vuit, el cargol, del penedès

Del Penedès - Revista de l'Institut d'Estudis Penedesencs

Adreça: Institut d'Estudis Penedesencs - C/ Ferrers, 54, baixos

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 892 19 79 - 669 882 959

Adreça electrònica: secretaria@iepenedesencs.org 

 

El 3 de Vuit 

Adreça: C/ Papiol, 1

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 892 10 35 - 93 892 02 03

Adreça electrònica: el3devuit@el3devuit.cat 

Facebook: @el3devuit

Twitter: @el3devuit 

Instagram: @el3devuit

Web: http://www.el3devuit.cat 

 

El Cargol 

Adreça: C/ General Cortijo, 21 A

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 890 00 11

Adreça electrònica: elcargol@elcargol.com 

Facebook: @elcargolpenedes

Twitter: @elcargolpenedes

Instagram: @elcargolpenedes

Web: www.elcargol.com 

 

La Fura

Adreça: C/ Santa Digna, 9

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 676 68 46

Adreça electrònica: redaccio@lafuranova.cat

Facebook: @lafuranova

Twitter: @lafuracoop

Web: www.lafurapenedes.cat

 

Consell Comarcal Alt Penedès, ràdio i tv alt penedès, contactes mitjans comunicació alt penedès, ràdio ser penedès garraf, canal 20, ràdio foix, ràdio gelida, ràdio sant sadurní, sarroca ràdio, ràdio vilafranca,

 

Cadena Ser - Ràdio Ser Penedès Garraf (103.1 FM)

Adreça: C/ del Migdia, 31, 2n pis, local B

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 890 40 22

Fax: 93 890 42 90

Adreça electrònica: ncamps@prisaradio.com

Web: www.cadenaser.com 

 

Canal 20 - Ràdio Olèrdola (107.0 FM) - Emissora municipal

Adreça: Ajuntament d'Olèrdola

DP i població: 08734 Olèrdola

Telèfon: Ajuntament d'Olèrdola

Adreça electrònica: olerdola@olerdola.cat

Web: http://www.olerdola.cat/serveis-municipals/mitjans-informacio-municipal/canal-20

 

Ràdio Foix (107.9 FM) - Emissora municipal

Adreça: Ronda, 2, baixos

DP i població: 08739 Torrelles de Foix

Telèfon: 93 897 13 25

Adreça electrònica: Ajuntament de Torrelles de Foix 

Web: https://player.lcinternet.es/v9/cc516_id783/

 

Ràdio Gelida (107.6 FM) - Emissora municipal

Adreça: Edifici Les Monges - C/ Mossèn Jaume Via, 17

DP i població: 08790 Gelida

Telèfon: 937 79 25 00

Adreça electrònica: radiogelida@radiogelida.cat

Web: http://radiogelida.cat/

 

Ràdio Sant Sadurní (107.2 FM) - Emissora municipal

Adreça: Índex - C/ Pompeu Fabra, 34

DP i població: 08770 Sant Sadurní d'Anoia

Telèfon: 93 891 29 01

Adreça electrònica: comunicacio@santsadurni.cat 

Web: https://santsadurni.cat/radio

 

Sarroca Ràdio (107.5 FM) - Emissora municipal

Adreça: C/ de la Font, 11

DP i població: 08731 St. Martí Sarroca

Telèfon: 93 899 10 30

Adreça electrònica: radio@santmartisarroca.cat

Web: https://www.santmartisarroca.cat/sarrocaradio/#prettyPhoto

 

Ràdio Vilafranca (107.8 FM) - Penedès TV - Emissora i municipal

Adreça: Ateneu Municipal - Pl. del Penedès, 4, 4t pis

DP i població: 08720 Vilafranca del Penedès

Telèfon: 93 817 26 26 - 93 817 10 46

Adreça electrònica: rtv@rtvvilafranca.cat 

Web: www.rtvvilafranca.cat 

 

Consell Comarcal Alt Penedès, mitjans de comunicació alt penedès, la bústia, olèrdola info, el cargol, portal vilafranca, surt de casa, som sant sadurní

La Bústia - Portal de notícies del Baix Llobregat Nord (inclou Gelida)

Adreça: Av. Comte de Llobregat, 4. Planta 2a, despatx 2.

DP i Població: 08760 Martorell

Telèfon: 675 475 038

Adreça electrònica: info@labustia.cat

Web.: www.labustia.cat

 

Olerdola.info – Portal de notícies dels mitjans de comunicació municipals d’Olèrdola

Adreça electrònica: decarabr@diba.cat

Web: www.olerdola.cat 

 

El Cargol (El Magazín del Penedès)

Adreça electrònica: elcargol@elcargol.com 

Web: www.penedesdiari.com 

 

Portal Vilafranca.com

Web: www.vilafranca.com 

 

Surt de Casa - Penedès

Adreça: Av Ports de Caro 19, 1r 2ª

DP i població: 43520 Roquetes

Telèfon: 977 50 05 88

Adreça electrònica: altpenedes@surtdecasa.cat

Web: http://surtdecasa.cat/penedès

  

Som Sant Sadurní

Adreça: Carrer Montserrat, 16

DP i població:  08770 Sant Sadurní d'Anoia

Telèfon: 93 891 09 96

Adreça electrònica: info@somsantsadurni.com

Web :www.somsantsadurni.com

 

Consell Comarcal Alt Penedès, Comunicació ccap, Servei de Comunicació Consell Comarcal Alt Penedès

L'adreça de l'enllaç és: https://seu-e.cat/web/ccaltpenedes/govern-obert-i-transparencia/informacio-institucional-i-organitzativa/empleats-publics/responsable-de-comunicacio/premsa

Consell Comarcal Alt Penedès, Mesures Covid Alt Penedès, ajuts covid ccap, mesures covid serveis socials ccap, covid consell comarcal alt penedès

Generalitat de Catalunya - Ajuts per pal·liar la crisi

 

Generalitat de Catalunya - Serveis telemàtics d'atenció a dones en situació de violència masclista i el seu entorn

 • Per a qualsevol consulta sobre violències masclistes trucar al Tel. gratuït d'atenció confidencial 900 900 120 (atenció 24h/dia 365 dies/any) - També pots contactar per WhatsApp 671 778 540 o per correu electrònic 900900120@gencat.cat 
 • Per a qualsevol emergència, pots trucar al Tel. gratuït 112 (atenció 24h/dia 365 dies/any)
 • Si sospites que alguna dona i/o criatura del teu voltant està patint violència masclista, truca al Tel. gratuït 112 (atenció 24h/dia 365 dies/any)

 

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Serveis Socials -  Malgrat les dificultats que comporta la situació de confinament, continuem treballant per atendre aquests casos:

 • Persones grans i persones amb discapacitat que pateixin situacions de vulnerabilitat
 • Infants i adolescents en situació de risc
 • Dones que pateixin violència de gènere
 • Situacions d'urgència social
 • Si necessites ajuda o coneixes alguna persona o família de l'Alt Penedès que necessiti ajuda, pots contactar amb nosaltres a través del telèfon 696 610 224 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h )- També pots contactar per correu electrònic ssocials@ccapenedes.cat

 

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Servei d'Atenció Integral LGTBI - Es manté actiu durant el confinament per seguir donant resposta a situacions de discriminació i a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació en relació a la diversitat sexual i de gènere.

 • Acompanyament psicològic a les persones LGTBI que pateixin situacions d'angoixa durant el període de confinament de la COVID-19 - Tel. 696 610 224 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) - També pots contactar per correu electrònic igualtat@ccapenedes.cat
 • Per a qualsevol emergència, pots trucar al Tel. gratuït 112 (atenció 24h/dia 365 dies/any)
 • Si sospites que alguna persona del teu voltant està patint violència, truca al Tel. gratuït 112 (atenció 24/h dia 365 dies/any). També pots contactar a través del correu electrònic mossos.delictes.odi@gencat.cat

 

 

 

Consell Comarcal Alt Penedès, Mesures Covid Alt Penedès, ajuts covid ccap, treballadors per compte aliè ajuts ccap

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès gestiona el Pla de Reactivació Socioeconòmica COVID19. Aquest projecte tracta de ser un instrument per poder mitigar l’impacte de les afectacions produïdes per la pandèmia d’acord amb les característiques i especificitats del territori, per tal de promoure la recuperació econòmica i la creació d’ocupació en el menor temps possible.

 

Aquest és un projecte que està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE. 

 

A continuació es troba l'enllaç per poder accedir-hi:

  

Web del Pla de Reactivació Socioeconòmica COVID19 de l'Alt Penedès

 

                           

 

 

o bé consultar als cercadors de la web del Canal Empresa i a la web de l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa 

 

Consell Comarcal Alt Penedès, mesures covid alt penedès, mesures covid habitatge alt penedès, ajuts habitatge covid alt penedès, ajuts lloguer covid ccap, ajuts hipoteca covid ccap, calculadora de vulnerabilitat ccap

Generalitat de Catalunya - Ajuts per pal·liar la crisi

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - CALCULADORA DE VULNERABILITAT

Calculadora de vulnerabilitat per accedir a les moratòries per al pagament del lloguer i les hipoteques, i per al finançament bancari de lloguer i ajuts de lloguer COVID de l'Agència Catalana de l'Habitatge  - Simulador orientatiu de situació de vulnerabilitat segons Real Decret Llei 11/2020, l'Ordre ministerial TM/378/2020, de 30 d'abril, i la Resolució TES/1047/2020, de 12 de maig, per la qual s'estableixen les condicions d'accés als ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l'habitatge habitual.

 

HIPOTECA

Real Decreto Ley 8/2020 (BOE) - Extracte de la normativa sobre la moratòria del deute hipotecari

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Model de sol·licitud de moratòria del deute hipotecari

 

LLOGUER

Generalitat de Catalunya - Ajuts per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la COVID-19 

Generalitat de Catalunya - Moratòria per al pagament del lloguer d'habitatges de protecció oficial

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Extracte del Reial Decret-llei 11/2020 

Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Habitatge - Model de sol·licitud per fer una petició a la propietat de reducció, moratòria o acord en relació al deute de la seva renda

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Model de sol·licitud de pròrroga del termini de finalització del contracte de lloguer de l'habitatge habitual

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Extracte del Reial Decret-llei 26/2020

 

REGISTRE DE LA PROPIETAT

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Model de sol·licitud de nota registral gratuïta a efectes de demanar una moratòria per al pagament del lloguer o la hipoteca

 

ENTITATS BANCÀRIES

Consell Comarcal de l'Alt Penedès - Relació de pàgines web de diferents entitats bancàries amb relació a les normatives extraordinàries sobre hipoteques i lloguers

 

COMUNITATS DE PROPIETARIS

Generalitat de Catalunya -Agència Catalana de l'Habitatge - Recomanacions per a les comunitats de propietaris

 

 

Consell Comarcal Alt Penedès, calculadora de vulnerabilitat consell comarcal alt penedès, mesures covid vulnerabilitat ccap, calculadora de vulnerabilitat habitatge alt penedès