Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cultura de l'aigua

El projecte "La cultura de l'aigua, intervencions d'arquitectura efímera al traçat del Camí del Riu" és un projecte impulsat pel Centre d'Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI) i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, en col·laboració amb els professors i l'alumnat del "Màster d'Arquitectura efímera i espais temporals" de la Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava i els 6 ajuntaments del Camí del Riu (Mediona, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Sadurní d'Anoia, Subirats i Torrelavit). 

El Camí del Riu és un itinerari de 43 quilòmetres al llarg del riu Mediona-Bitlles-Anoia-Lavernó, uns dels ecosistemes fluvials més rellevants de la comarca de l’Alt Penedès. És un itinerari que permet descobrir i gaudir de la gran diversitat d’ambients que ofereixen aquests espais fluvials i de paisatges de gran atractiu i bellesa de l’Alt Penedès.

El projecte de "La Cultura de l'Aigua" consisteix en la construcció temporal i el trasllat d’un element arquitectònic  ("L'Aguait") en diversos punts del Camí del Riu, perquè sigui lupa, plataforma i altaveu a través del qual s’analitzi el paisatge ecològic i social.

Juntament amb la construcció d'aquest element es programaran un conjunt d'activitats culturals a l'entorn de l’aigua a cadascun dels 6 municipis on s'ubicarà.

El projecte "La cultura de l'aigua" té sis objectius principals:

  • Recuperar el lligam entre persones, rius i rieres.
  • Recuperar la cultura de l’aigua: l’ús responsable de l’aigua.
  • Visualitzar de manera clara i directa l’estat ecològic del territori amb un element indicador (ecologia conscient).
  • Recuperar l’espai del riu i les rieres com a centre de relació social i cultural.
  • Enfortir les relacions entre municipis a través del curs de l’aigua. Incentivar lligams entre els municipis per generar comunitat i cohesió social.
  • Construir l’imaginari de pertinença a un territori connectat per cursos hídrics.

 

 

 

Destaquem