Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ALT PENEDÈS, AL CONGRÉS NACIONAL DE LA GENT GRAN

El divendres 25 d’octubre es va celebrar al Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages) el 8è Congrés Nacional de la Gent Gran, sota el lema “Tenim veu, decidim”.

Hi van participar 360 delegats i delegades de tota Catalunya i va ser presidit pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani.

Els delegats i delegades van debatre i reflexionar sobre dues ponències, “El present de les persones grans: drets i deures”  i “Les persones grans del futur: polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment”, que prèviament havien treballat al llarg de l’any als seus respectius municipis i comarques.

En nom de la comarca de l’Alt Penedès, hi van assistir 5 persones: Ramon Junyent (Sant Llorenç d’Hortons), Josep M. Gómez (Sant Cugat Sesgarrigues), Conxita Edo (Subirats), Josep Sogas (Pacs del Penedès) i Josep Faura (Font-rubí). La proposta més destacada que els representants de l’Alt Penedès van elevar al Congrés va ser que des dels centres del Departament de Salut es facin prescripcions a les persones grans perquè participin en els tallers de memòria.

El Congrés va finalitzar amb la lectura d’un manifest en què es feia un resum dels debats, els textos i les aportacions realitzades durant tota la jornada. Una de les reivindicacions més destacades va ser la necessitat de recuperar els drets socials que van quedar afectats arrel de la crisis econòmica que es va iniciar el 2008. Els delegats i delegades també van demanar una major implicació dels òrgans polítics en tot allò que fa referència a l’envelliment que s’està produint en la nostra societat fruit de la major esperança de vida. I finalment, també va ser molt destacada la petició que hi hagi més presència i representació de la gent gran en els diferents nivells de l’Administració.

Vilafranca del Penedès, 30 d’octubre de 2019

Destaquem