Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2.4.1 Informació i atenció a la Dona

Dona

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) ofereix atenció, informació, formació i assessorament en temes com ara salut, treball, habitatge, serveis i recursos per a les dones. Quan s'escau, deriva les usuàries cap a altres entitats i organismes.

També realitza una primera atenció a les dones que viuen situacions de violència masclista, les assessora i orienta.

  • Orientació jurídica. Consulta personal i confidencial amb una advocada per tractar temes sobre dret de família, conflictes de propietats, drets laborals, assetjament, violència masclista o dificultats personals.
  • Atenció psicològica. Consulta personal i confidencial amb una psicòloga per tractar temes sobre sexualitat, relacions de parella, atenció als fills, elaboració del dol.

Dades bàsiques

A qui es dirigeix?
És un servei específic orientat a les dones.

Compromisos vers les dones usuàries

  • Orientació jurídica - Tenir una primera entrevista en el termini màxim de 3 setmanes, excepte en casos d’urgència.
  • Atenció psicològica - Tenir una primera entrevista en el termini màxim d’un mes, excepte en casos d’urgència.

Drets de les dones usuàries
Els genèrics dels Serveis Socials.

Deures de les dones usuàries
Els genèrics dels Serveis Socials

Cost per a les dones usuàries
Gratuït

Més informació

  • Telèfon 900 900 120 d'atenció a les dones víctimes de violència masclista - La Generalitat disposa d'un telèfon d'atenció que funciona 24h al dia els 365 dies de l'any.
  • Fòrum de regidories d'Igualtat de l'Alt Penedès. Òrgan supramunicipal de coordinació de polítiques de dones a l’Alt Penedès per intercanviar experiències, coneixements, dissenyar actuacions i planificar estratègies. Està format per regidors i regidores (o persones delegades per aquests) dels 15 municipis de la comarca adherits al Pla per a la Igualtat de l’Alt Penedès: Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, la Granada, Mediona, Olèrdola, Pacs del Penedès, el Pla del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Quintí de Mediona, Subirats i Torrelavit. Objectiu: donar coherència i major impuls a les polítiques i les actuacions en matèria d’Igualtat, i oferir un espai de trobada per als referents municipals.
  • Campanyes de sensibilització sobre la dona. Activitats a l’entorn del Dia Internacional de la Dona (8 de març) i del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones (25 de novembre). En el Fòrum de Regidories d’Igualtat es va decidir organitzar activitats destinades a empoderar les dones i reforçar la seva autoestima. S’ofereix un ventall d’activitats i cada ajuntament tria les que considera més convenient. Es dissenya un cartell unitari per a tots els municipis adherits per tal de donar una major consistència als actes organitzats. Objectius: Mobilitzar les dones de totes les edats per incrementar la seva participació en la vida pública. Sensibilitzar la població per evitar la violència envers les dones.
  • Díptic informatiu sobre el Servei d'Informació i d'Atenció a les Dones SIAD (PDF)

 

Destaquem