Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2.5.2 Comissió de l'Alt Penedès contra els Maltractaments a les Persones Grans

Gent gran

La Comissió de l'Alt Penedès contra els maltractaments a les persones grans està formada per professionals de diversos serveis amb l'objectiu de vetllar per la detecció i reducció de situacions de qualsevol tipus de maltractament envers les persones grans.

 

Dades bàsiques

A qui es dirigeix?
A les persones grans de l’Alt Penedès

Compromisos

....

Drets de les persones grans
Els genèrics dels Serveis Socials.

Deures de les persones grans
Els genèrics dels Serveis Socials.

Cost per a les persones grans
Gratuït

Més informació

  • Guia Territorial de l'Alt Penedès per a l'Actuació contra els Maltractaments a les Persones Grans
  • Campanya Tracta'm bé. La campanya Tracta’m bé va néixer al Solsonès. És una campanya de carrer, amb l'objectiu de prevenir els maltractaments a la gent gran. Busca complicitats del comerç, bars i restaurants, escoles de primària, instituts i altres agents amb qui no acostumem a col·laborar els professionals. Aquesta acció obliga a difondre la campanya porta a porta, comunicant que tots som responsables d’un bon tracte i tots  podem ser detectors d’una situació de risc. Les Situacions amb tracte i Establiment amb tracte seran els protagonistes en la difusió a través de material imprès (cartells i postals), la premsa i les xarxes socials La  col·laboració local voluntària (de fotògrafs, persones grans, mitjans de comunicació, etc) ha permès fer una campanya creativa, innovadora i transversal. Apostem per explicar el tema dels maltractaments i dels  bons tractes envers la gent gran d’una manera propera, vivencial i quotidiana.Accions de prevenció que  inclou la campanya:
    • Exposició itinerant de les fotografies de les Situacions amb tracte (vegeu les imatges en aquesta pàgina més avall), pels diferents municipis de la comarca.
    • Establiments amb tracte com agents sensibilitzadors i detectors

                  

  •  

 

Destaquem