5.2.1 Programa "Productes de la Terra"
Desenvolupament empresarial
El CCAP forma part de la “Xarxa d’ens locals per al suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la terra i el mar” de la Diputació de Barcelona. La finalitat de la Xarxa és donar continuïtat al treball realitzat amb el sector de l’artesania agroalimentària i potenciar la promoció dels seus productes.
Les accions que duu a terme el Consell Comarcal s’emmarquen en les diferents línies estratègiques del “Pla estratègic i operatiu” de la Xarxa i tenen com a objectius:
- Incrementar la competitivitat del sector dels productes de la terra, millorar l’organització i optimitzar la gestió empresarial i la comercialització.
- Fomentar la innovació.
- Capacitar l’empresariat.
- Fomentar l’associacionisme.
- Introduir les bones pràctiques.
- Reforçar estructures de suport local i/o supralocal fomentant la transversalitat.
- Introduir els productes Km0 en el sector de l’Enoturisme
Dades bàsiques
- Àrea d'organització comarcal: Promoció Econòmica i Comarcal
- Responsable polític/a: El/la conseller/a de Productes de la Terra
- Responsable tècnica: Èric Gómez
- Adreça: Seu del Consell Comarcal
- Horari: Horari d’atenció al públic del Consell Comarcal
- Contacte: Dades de contacte
A qui es dirigeix?
Empreses del Cens d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès
Compromisos vers les empreses
- Executar els programes i projectes d’acord amb les obligacions que assenyalen les diferents ordres i/o convocatòries.
- Mantenir actualitzat el Cens d’Empreses Artesanes Agroalimentàries de l'Alt Penedès.
- Oferir la participació en els diferents programes i projectes segons les diferents ordres i/o convocatòries.
Drets de les empreses
- Sol·licitar informació de les accions anuals.
- Formar part del Cens d’Empreses Artesanes Agroalimentàries de l'Alt Penedès si es compleixen els criteris establerts per la Diputació de Barcelona.
Deures de les empreses
- Complir els compromisos que s'estableixin i els que assenyalen les normes dels programes i/o projectes. .
- Participar de forma activa i voluntària en les accions.
- Respectar les persones i les institucions amb què es relacionin a través de les accions en les quals participin.
Cost per a les empreses
En general, gratuït. Hi ha aportacions puntuals en algunes accions.
Més informació
- Catàleg de productes de la terra i artesania alimentària de l'Alt Penedès (pdf)
- Catàleg de vins i caves ecològics de l'Alt Penedès (pdf) (podeu demanar-ne un exemplar en paper a l'Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal) - 2012
- Fitxes del Manual de Bones Pràctiques en Viticultura
- Fitxa núm. 1 - Factors que incideixen sobre la vinya: el clima i el sòl (2008)
- Fitxa núm. 2 - Preparació del terreny (2008)
- Fitxa núm. 3 - Plantació de la vinya (2008)
- Fitxa núm. 4 - Poda de formació (2008)
- Fitxa núm. 5 - Poda de producció (2008)
- Fitxa núm. 6 - Conreu del sòl (2008)
- Fitxa núm. 7 - Fertilització (2008)
- Fitxa núm. 8 - Esporga en verd i gestió de la vegetació (2008)
- Fitxa núm. 9 - Tractaments fitosanitaris (2014)
- Fitxa núm. 10 - Maduració i verema (2008)
- La inspecció d'equips d'aplicació de productes fitosanitaris - Preven Control - Juliol de 2014
- Prevención de riesgos laborales en la vendimia - Mutua Universal - Juliol de 2014
- Els riscos laborals en l'època de la verema - Mutua Universal - Juliol de 2014
- Riesgos en la bodega - Mutua Universal - Juliol de 2014
- Riesgos en la vendimia - Mutua Universal - Juliol de 2014
- Jornada sobre el Míldiu: El que ens ha ensenyat el 2020 - Abril de 2021
- Programa de formació per a persones emprenedores i empreses - 2021
- Jornada "L'Oïdi, com aturar-lo" - Maig de 2022