Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RETIRAT - Xarxa Territorial Hinterland

 

                                  

 

Participen en el la Xarxa Territorial Hinterland els consells comarcals de l'Anoia (impulsor), l’Alt Penedès, el Bages, el Baix Penedès, el Garraf, la Segarra i el Consorci de Municipis del Lluçanès.

El territori Hinterland (rere país), amb una població de 600.000 habitants, comparteix uns trets similars i una problemàtica comuna per la seva ubicació geogràfica i composició comarcal, amb una especial incidència de la crisi de sectors productius tradicionals com el del tèxtil.

Al llarg dels anys, la Xarxa Hinterland ha anat desenvolupament diversos projectes:

  • Projecte Kubik (2012-2013) - Té com a objectiu treballar aliances entre 7 sectors econòmics diferents per tal de generar noves oportunitats de negoci, millorar la seva competitivitat i generar nous perfils professionals per augmentar l'ocupació. Els 7 sectors econòmics són: Agroalimentari, de l'Automoció, de les Energies Renovables, Logístic, Sociosanitari, Turístic i de les TIC. Les actuacions consistiran en la combinació d'aquests sectors amb els sectors Social, de les Energies Renovables i les TIC.
  • Projecte Hub (2010-2011) - L'objectiu genèric era alinear les necessitats de les empreses dels sectors de futur amb les ofertes formatives i la disponibilitat de les persones en situació d'atur.
  • Projecte Switch (2008-2009) - L’objectiu genèric era dinamitzar el mercat de treball del territori Hinterland per a adaptar-lo a un nou model de desenvolupament econòmic. Els objectius específics eren: a) fomentar l’estabilitat de l’ocupació incorporant estratègies de projecció laboral, b) capitalitzar l’impacte socioeconòmic del territori com a capacitat de generació de projectes de futur, c) promoure l’intercanvi d’experiències entre territoris, i d) invertir en les capacitats professionals per afavorir la inserció laboral
  • Projecte Equal Hinterland (2004-2007) - L'objectiu genèric era promoure la integració laboral de les dones i les persones nouvingudes. Es va impartir formació per reduir els tres principals handicaps d'aquests col·lectius: la capacitació per a la inclusió sociolaboral, la conciliació amb la vida familiar i la mobilitat.

Tots aquests projectes es duen a terme amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i del Fons Social Europeu, d'acord amb el programa d'ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals regulat per l'Ordre EMO/312/2012, de 8 d'octubre.

 

Destaquem