Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RETIRAT - 4. Ajuts al pagament de l'habitatge de lloguer

 

Els ajuts al pagament de l'habitatge de lloguer són subvencions que ofereixen la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Igualtat a les persones joves o amb dificultats, per ajudar a pagar el lloguer, amb la finalitat de facilitar l’emancipació i de prevenir l'exclusió social residencial.


AJUTS PER AL PAGAMENT DEL LLOGUER

Són subvencions que ofereix la Generalitat de Catalunya per ajudar a pagar el lloguer a persones amb recursos limitats. S'entén com a "lloguer" la suma de tots els conceptes del rebut que el llogater paga al propietari. Tipus d'ajuts:

  • Ajuts per a joves de fins a 35 anys d’edat
  • Ajuts per a persones que es trobin en condicions especials

 

RENDA BÀSICA D'EMANCIPACIÓ

Ajuts que ofereix el Ministeri d’Habitatge adreçats als joves d’entre 22 i 30 anys que visquin en habitatges de lloguer o vulguin llogar-ne un. Els ajuts consisteixen en un import per al pagament mensual del lloguer, un préstec sense interessos  per a la fiança i un import per les despeses de l’aval.

Més informació sobre els tràmits corresponents:

 

AJUTS PERSONALITZATS A L'ALLOTJAMENT
Són ajuts a fons perdut que ofereix la Generalitat de Catalunya per tal d'evitar la pèrdua de l'habitatge particular (aquest habitatge ha de ser la residència habitual i permanent del sol·licitant i de la seva família).

Per a més informació:

 

 

 

Destaquem