Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RETIRAT - 8. Informació a l'usuari. Comprar i llogar

 

Abans de decidir comprar o llogar un pis cal pensar primer en l'habitatge real que necessiteu, l'edat que teniu, el projecte vital de futur, si viviu sols, si compartiu pis amb altres companys o companyes, si viviu en parella, si teniu fills, el tipus de feina i la seva ubicació, els estudis que curseu o voleu cursar...

També s'han d'avaluar les possibilitats econòmiques: si teniu un contracte fix o eventual, els ingressos que disposeu, la mobilitat laboral futura...
 
La compra d'un habitatge representa una inversió i en aquest sentit és interessant, però és una opció que no es pot improvisar. Cal tenir diners prèviament per afrontar el primer pagament i una estabilitat laboral i vital per afrontar els compromisos de despeses futures que s'hagin contret.
 
L'accés a un habitatge de lloguer és especialment útil en el cas dels joves, amb la premissa que el primer habitatge no ha de ser el definitiu i els permet poder mirar el futur amb més claredat i, sobretot, tenir la possibilitat de viure tot allò que com a joves els correspon.
 
Els intermediaris professionals com els API o els administradors de finques també us assessoraran sobre la compra o el lloguer dels pisos que gestionen, si bé, generalment, us cobraran una comissió d'un 5% sobre el preu de venda del pis o una mensualitat en el cas del lloguer. És important pactar la comissió per evitar sorpreses. Desconfieu d'intermediaris no professionals i no col·legiats degudament.
 

Més informació a la web de consum. OCIC.

Destaquem